Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Військова служба за контрактом - майбутнє Української армії

Військова служба за контрактом - майбутнє Української армії

На сучасному етапі розвитку України актуальним є зміцнення її обороноздатності та захист територіальної цілісності. За таких умов головна увага керівництва держави приділяється комплектування Збройних Сил України.

Професійна армія – це вимога часу,  і тих доволі складних життєвих викликів, які маємо нині. Тому зроблено ставку на військовослужбовців за контрактом.

Основною перевагою контрактної служби є те, що людина свідомо робить вибір свого майбутнього, свій внесок в захист Вітчизни, вона бачить перспективу кар’єрного росту в армії.   Нині військовослужбовці за контрактом  добре мотивовані, мають бойовий досвід. А для командира такі підлеглі – надійна опора, фундамент підрозділу й запорука його боєздатності.

На сьогодні створена і постійно вдосконалюється гнучка система соціального захисту військовослужбовців, які несуть службу за контрактом. Зокрема, вони отримують стабільні грошові виплати,  розмір яких залежить від посади та вислуги років, забезпечуються речовим майном, безкоштовним медичним обслуговуванням, пільговим відпочинком разом з членами сім’ї в санаторіях Міністерства оборони України, безкоштовним харчуванням, мають право навчатися у вищих військових навчальних закладах.

ІНФОРМАТИВНО: cолдат першого року служби отримує грошове забезпечення від 11 тис.500 грн, офіцер – від 15 тис. грн. При виконанні завдань за призначенням в районі проведення операції об’єднаних сил є система надбавок, яка складає 20 тисяч гривень за виконання завдань на першій лінії оборони і 5 тис.500 грн. – на другій лінії.

Якщо особа хоче служити у тій військовій частині, яка дислокується поблизу місця проживання, їй надають таку можливість.

Ті, хто мають бойовий досвід, можуть напряму звертатися до військового комісаріату, або військової частини й при наявності вакантних посад за прямою військово-обліковою спеціальністю, підписувати контракт.

Не секрет, що багатьох бажаючих служити за контрактом відлякувала перспектива проходження навчання  в спеціальних центрах. Для військових і тут є переваги та нововведення: командири частин особисто спілкуються з кандидатом, мають можливість пересвідчитися в професійних якостях людини, дізнатися про її погляди та переконання, плани на майбутнє.

Військовий комісаріат зацікавлений в тому, аби у військові частини приходили на службу відповідальні й цілеспрямовані громадяни. Адже ціль у всіх нас  одна: професійна, боєздатна армія, яка може надійно захистити свою державу, її цілісність та суверенітет.

Для отримання вичерпної інформації щодо проходження військової служби за контрактом запрошуємо до Ковельського об’єднаного міського військового комісаріату.
Адреса: м.Ковель, вул. Грушевського, 14.
Телефон: (03352)5-03-30.



Ковельський об’єднаний
міський військовий комісаріат

Читайте також:

11 лютого 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти