Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Про підвищення пенсійних виплат в квітні 2020 року

Про підвищення пенсійних виплат в квітні 2020 року

1 квітня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

Зазначеним рішенням Уряду передбачено, що з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, котрим виповнилося 80 років, і у яких розмір пенсії з усіма надбавками, підвищеннями і доплатами не перевищує 9205,15 грн (середньої заробітної плати в Україні за 2019 рік, яка враховується для обчислення пенсії) буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі 500 гривень.

Також постановою визначено, що у пенсіонерів, віком старше 80 років, які мають страховий стаж не менше 25 років - чоловіки та 20 років - жінки, розмір пенсії з усіма надбавками, підвищеннями, доплатами, в тому числі і з врахуванням щомісячної компенсаційної виплати 500 грн (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) не може бути менше ніж 2600 гривень. Тобто зазначеним особам встановлюється ще одна доплата у сумі, що не вистачає до 2600 гривень.

У даний час такий перерахунок пенсії органами Пенсійного фонду України вже проведено, відомості на виплату щомісячної компенсації і доплати до 2600 грн за квітень 2020 року передані на поштові відділення зв’язку та в установи банків. Даний вид доплат отримають майже 3 тисячі пенсіонерів міста Ковеля та Ковельського району.

Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація встановлюватиметься з дати досягнення такого віку.

Вищезазначеною постановою Кабінету Міністрів України також передбачається:
• проведення виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом, у сумі 1000 гривень пенсіонерам, пенсія яких не перевищує 5 000 гривень станом на 1 квітня 2020 року. Виплата такої допомоги буде розпочата органами Пенсійного фонду України невідкладно після внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»;
• проведення індексації пенсій з 1 травня 2020 року із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні в розмірі 1,11, при цьому розмір підвищення в результаті такого перерахунку не може бути меншим 100 грн;
• встановлено також, що з 1 травня пенсіонерам, які отримують пенсію за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» з урахуванням стажу не менше 35 років - чоловіки, жінки – 30 років і розмір пенсії яких з усіма надбавками, підвищеннями, доплатами (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) не досягає 2100 грн встановлюється доплата до зазначеної суми (2100 грн).

Всі перерахунки пенсій, встановлені постановою №251, будуть проведені за матеріалами пенсійних справ.

Крім вищенаведеного, органами Пенсійного фонду з 1 квітня цього року проведено автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, котрі після призначення чи останнього перерахунку пенсії відпрацювали щонайменше 24 місяці і на 1 березня поточного року набули право на проведення перерахунку від набутого стажу або з врахуванням стажу і заробітної плати. Такий перерахунок здійснено майже 2 тисячам пенсіонерів міста Ковеля та Ковельського району, розмір підвищення є індивідуальним і залежить від заробітної плати та стажу конкретної людини.


Інна Самолюк,
заступник начальника управління –
начальник відділу з питань виплати пенсій № 6
управління з питань виплати пенсій

Читайте також:

08 квітня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти