Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковель відвідав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко

Ковель відвідав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко

На свято з нагоди Дня святого Миколая голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко  завітав у Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей, що у м.Ковелі, аби привітати тих, хто тимчасово опинився без батьківського піклування. Окрім того, участь у робочій поїздці на Ковельщину взяла  заступниця голови Світлана Мишковець. У Ковелі представників обласної влади зустріли міський голова Олег Кіндер та його заступник Ігор Прокопів.
Як повідомила директорка центру Олена Гануліч, заклад соціального захисту, створений для стаціонарного перебування дітей віком від 3 років, які опинилися у складних життєвих обставинах. Зокрема, переважно вихованцями закладу стають ті, чиї батьки не виконували своїх обов’язків належним чином і наразі йде процес позбавлення їх батьківських прав. Заклад розрахований на одночасне перебування 40 дітей.
Проживати у центрі можна не більше 9-ти місяців. Опісля, якщо батьки не реабілітувалися, дітей прилаштовують у сім’ї, або у дитячі будинки сімейного типу. До слова, станом на сьогодні в центрі перебуває 47 дітей. Штатна чисельність закладу – 33 штатних одиниці.
- За 9 місяців ми дітей навчаємо усьому тому, чого не навчили батьки удома. У нас є все, аби забезпечити повноцінний догляд і розвиток, зокрема: блок психологічної допомоги, медичний, харчовий та навчальний блоки, сенсорна та ігрові кімнати для різних вікових груп та відпочинкові зони. Всі діти шкільного віку охоплені навчанням у НВК №11 міста Ковель, - розповіла директора закладу, паралельно проводячи невеличку екскурсію.
До різдвяно-новорічних свят, а зокрема до Дня святого Миколая, вихованці центру готувалися ретельно та підготували художні номери, розповіли педагоги

. Відтак, гостей, що завітали з подарунками, запросили розділити радість свята до актового залу, де з нетерпінням чекали усміхнені діти.
- Дякую вам за таку теплу зустріч. Надзвичайно приємно, справді. Вітаю вас зі святом святого Миколая, бажаю успіхів, радості і міцного здоров’я усім: і дорослим, і дітям!, - сказав по завершенню дійства Юрій Михайлович.
 
Своєю чергою, діти також вручили голові ОДА подарунок. Зокрема, декоративну ялинку, виготовлену своїми руками в кімнаті художньо-естетичного виховання.
 
Залишаючи центр, Юрій Погуляйко подякував трудовому колективу за їхню працю, адже неозброєним оком помітно, що усі діти доглянуті та щасливі, попри нелегку долю, яка їм випала, а в закладі панує гарна та дружня атмосфера, що свідчить про професіоналізм фахівців.
Слід зауважити, що користуючись нагодою, окрім центру соціально-психологічної реабілітації дітей, керівник виконавчої гілки влади в області з подарунками відвідав ще два заклади соціального захисту, що знаходяться у тому ж приміщенні. Спочатку завітав у центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, опісля – в стаціонарне відділення постійного проживання територіального центру соціального обслуговування, де доглядають за одинокими людьми похилого віку.
За матеріалами відділу інформаційної політики облдержадміністрації 




 

Читайте також:

20 грудня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти