Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі презентували проєкт місцевого бюджету на 2020 рік

У Ковелі презентували проєкт місцевого бюджету на 2020 рік

Сьогодні у Ковелі на засіданні робочої групи розглядали проєкт бюджету міста на 2020 рік.
Міський голова Олег Кіндер зазначив, що робота над документом  ведеться досить давно. Відбулося ряд консультацій, зустрічей з головними розпорядниками коштів, проведено аналіз їх використання у нинішньому році. 
 
Формування проєкту здійснено з урахуванням тенденцій соціально-економічного розвитку міста, що склались у  2019 році, виконання міського бюджету, бюджетних запитів головних розпорядників коштів та прогнозу  соціально-економічного розвитку  міста на 2020 рік.
Начальник фінансового управління Валентина Романчук повідомила, що за усіма підрахунками,  попередньо загальний обсяг фінансового ресурсу  Ковеля на 2020 рік  складе  понад 591 млн грн. Основні його призначення спрямовуються на освіту, охорону здоров’я та комунальну сферу. Щодо соціального захисту, то виплати субсидій, пільг, допомог на дітей будуть відбуватись через Міністерство соціальної політики за призначенням управління соцзахисту, а це для Ковеля — 300 млн грн.
Як і у попередніх роках, базовим джерелом наповнення загального фонду  міського бюджету  залишається податок та збір на доходи фізичних осіб, частка якого в прогнозованому обсязі доходів загального фонду (без урахування трансфертів) становить 37 відсотків.  Відповідно до вимог чинного бюджетного законодавства норматив відрахування податку на доходи фізичних осіб до міського бюджету залишається на рівні 60 відсотків. 
 
Таким чином, цих коштів місто отримає понад 195 млн грн, що більше  очікуваних надходжень 2019 року  на 9 млн грн. 
 
Від  акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів) Ковелю дістанеться понад 22 млн грн.
Поки у 2020 році 13,44 відсотка акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного пального зараховуються до бюджетів місцевого самоврядування. Очікувана сума цих поступлень  -  понад  18 млн грн.
        
Валентина Романчук зазначила, що власні надходження бюджету становлять 417 млн грн. У порівнянні з початковим прогнозом 2019 року ріст — 27 %,  до уточненого плану  — 11 %. 
Міський бюджет сформовано по загальному фонду з профіцитом у 90 млн грн. Ці кошти буде спрямовано до бюджету розвитку, який  за планами  - 5, 2 млн грн. Тож ці 95, 2 млн буде використано на інфраструктуру, модернізацію об'єктів, благоустрій.  
 
За словами Олега Кіндера,  чимало стратегічних питань у місті вирішено. На сьогодні найскладнішим  у фінансовому плані є реалізація проєкту з реконструкції колишнього стадіону “Локомотив”. 
Нагадаємо, що Ковель отримав європейські кошти на цей об’єкт — це понад 800 тисяч євро. Їх недостатньо, аби повністю впровадити проєкт, який  загалом вартує понад 100 млн грн. Тож місто теж виділяє значні фінансові ресурси. 
 
У наступному році у бюджеті  на стадіон передбачено 38 млн грн. Цьогоріч було спрямовано 18 млн грн.
 
Крім того, міський голова наголосив, що першочергово будуть виконуватись роботи на тих об’єктах, на які уже є проєктно-кошторисна документація та  де уже розпочато роботи.
Він розповів про перспективи міського будівництва і функціонування житлово-комунального господарства. Обсяг капітальних вкладень  визначений в розмірі понад 45 млн 680 тис.грн.
 
Зокрема, щодо ремонту доріг, то на це буде спрямовано понад 13 млн грн. Також у планах  залучити гроші і з обласного бюджету, адже у наступному році на Волинь надійде понад 700 млн державної субвенції на ці потреби.
На думку міського голови, депутатів, було б справедливо, аби Ковель теж отримав частину цього фінансового ресурсу, тим більше, що в останнні роки практично всі дороги ремонтувались власним коштом, незважаючи на те, що через місто пролягає  автострада міжнародного значення.

У  2020 планують  продовжити реконструкцію вулиці Відродження, капітальний ремонт буде здійснено на вулицях Павлова, 40 років Перемоги, Вітовського.
 
Також відремонтують прибудинкову територію за адресою:  вул. Театральна, 28 - Мічуріна. 
 
Понад 4 млн грн  буде спрямовано на прокладання мереж водовідведення. Це вулиці — Вітовського, Павлова, Сагайдачного, Ярослава Мудрого, що допоможе вирішити проблему підтоплень під залізничним мостом.
 
Водогони продовжать будувати в районі Ковель-2. Реконструкція вуличного освітлення чекає на мешканців вулиць 40 років Перемоги, Левицького, Шевченка, Грушевського.
 
Передбачено будівництво зовнішніх мереж для електропостачання 286 житлових будинків в районі вул. Полуботка (вул. Тичини, Сосюри, Рильського, Куліша, Черемшини, Панча, Відродження, Кривоноса, Яворницького, Івана Сірка, Дорошенка, Руданського, Грінченка).
 
Виділяються кошти  РЖКП №2 на  капітальний ремонт ліфтів, ПТМ “Ковельтепло” - на реконструкцію котельні із встановленням твердопаливного котла, УВКГ — реконструкцію водопроводу.
 
У наступому році також заплановані роботи в закладах освіти. Це — продовження  капітального ремонту фасаду із заміною вікон СШ №3. Також буде здійснено ремонт санвузлів ЗЗСО №12,  даху ДНЗ №11.
 
Місто виділить кошти на ремонтні роботи і в спортивній школі. Крім того, планують зробити освітлення на території ФЦ “Спорт для всіх”, де нещодавно відкрили найбільше на Волині поле зі штучним покриттям.  
 
Як відомо, заклади культури міста були оновлені в попередні роки. Тож у 2020 буде здійснено лише ремонт фасаду культурно-просвітницького центру.
 
11,5 млн отримає Ковельське МТМО. Цю суму вони планують використати на придбання медичного обладнання на умовах співфінансування—  ангіографа. Таку ж суму медики отримають з державного бюджету. 
 
Місто зберігає всі Програми, що діяли у нинішньому році, більшість з них — соціальні.
 
Підбиваючи підсумки зустрічі, Олег Олексійович закликав всіх до співпраці задля кращого майбутнього рідного міста і його мешканців.

Читайте також:

27 листопада 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти