Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Звернення міського голови з нагоди Дня пам'яті захисників України

Звернення міського голови з нагоди Дня пам'яті захисників України

Відповідно до Указу Президента  29 серпня в Україні оголошено Днем пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
 
Саме наприкінці серпня 2014 року сталася трагедія під Іловайськом. Тоді, за офіційними даними, загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти. 
 
«Іловайський котел» у наших літописах залишиться як величезне горе і водночас – приклад героїзму і самовіддачі тих людей, які, попрощавшись із життям, дивом повернулися додому живими.
 
За час неоголошеної війни на сході нашої держави ми втратили тисячі українців. Тож давайте цього дня вшановуємо пам'ять про усіх, хто віддав своє життя за єдину, незалежну Україну, за нас з вами, за мир на рідній землі. Ми схиляємо голови у печалі і водночас захоплюємось цими сильними, мужніми чоловіками, гідними українцями і патріотами. 
 
Переконаний, що кожен ковельчанин, який проходить повз стелу памяті на меморіалі Слави, з якої на нас дивляться відважні земляки, відчуває біль і неспокій, щиро співчуває рідним. Їхні втрати – непоправні, ніщо не загоїть материнські та батьківські рани.
 
На жаль, від нас iдуть найкращі. І це - така несправедливість. Наш обов’язок людяності – пам’ятати про рідних і дітей наших героїв. 
 
Ми хочемо миру у своїй країні, аби не гинули солдати, невинні люди, не ставали сиротами діти і спокійно спали матері. Молимося за це, адже за спокій на українській землі вже заплачено надто високу ціну. 
 
Слава Україні! Слава її героям – захисникам!
 
З повагою -
міський голова     Олег Кіндер

Читайте також:

29 серпня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти