Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Сьогодні ковельчани відзначають День міста

Сьогодні ковельчани відзначають День міста

Ковельчани відзначають День міста та 75-у річницю визволення від нацистських загарбників.
Розпочали свято  з урочистої академії в народному домі «Просвіта».  З вітанням до присутніх звернувся міський голова Олег Кіндер: «Сьогодні хороша нагода з вдячністю згадати всіх, хто творив історію Ковеля, збагачував  його традиції, розбудовував, боронив від ворога.
 
Повоєнне літочислення Ковеля починалось фактично з попелищ, згарищ і руїн. Великі матеріальні втрати доповнювалися численними людськими жертвами. В таких умовах потрібно було розпочинати відбудову.
Сьогодні перед нами постає інший Ковель.  Серця ковельчан переповнює гордість за місто, яке стало нашою затишною домівкою. Як багато історій ховає Ковель? Кожна вулиця – тисяча шляхів. Ковель – це мільйони наших емоцій і переживань. Він дарує нам надії, зустрічає своєю столітньою мудрістю і гостинністю».
 
Олег Олексійович зазначив: «В Україні зараз непростий час, на сході держави  військові продовжують відстоювати незалежність України. Серед них - чимало ковельчан. 
 На жаль, громада міста втратила найкращих синів, які загинули під час проведення антитерористичної операції. Наші земляки були справжніми патріотами і назавжди залишаться для нас Героями». 
 
Присутні  хвилиною мовчання вшанували  пам'ять загиблих Героїв.
 
Також міський голова висловив вдячність усім ковельчанам, благодійникам, депутатам, громадським активістам за співпрацю, хороші справи, любов до рідного міста та вручив Почесні грамоти представникам різних галузей.
Розділити радість свята до Ковеля прибули делегації з різних країн: Польщі (з міст - Хелма, Бжега Дольного, Ленчни, гміни Бабошево), Литви (Утена), Німеччини (Барзінгхаузен), Білорусі (Щучин). Чимало колег приїхали й з українських міст-партнерів – Бучі (Київська область), Сміли (Черкаська область), а також  Володимира-Волинського і Нововолинська. 
 
Також ковельчан привітав Консул Генерального Консульства Республіки  Польща в Луцьку Пьотр Матусяк 
 
Серед гостей  – очільники міста попередніх каденцій та скликань, депутати міської ради, члени виконкому, представники  духовенства. 
Міський голова Олег Кіндер подякував, що прийняли запрошення на таке важливе для усієї громади свято, запросив відвідати заходи, що будуть проходити впродовж дня. Олег Олексійович зазначив, що Ковель має багато друзів і завжди радий їх зустрічати. І з кожним роком докладається чимало зусиль, аби місто ставало затишнішим, комфортнішим, сучасним.
 
Багато теплих зичень звучало від гостей. Представники міст-партнерів відзначили, що Ковель досить динамічно розвивається, змінюється, красивішає. Тут панує атмосфера добра і любові.
 
Вони у своїх промовах говорили, що їм надзвичайно приємно щоразу приїжджати сюди, бо тут живуть щирі та гостинні люди.

Кращі творчі колективи представили мистецьку програму.















Читайте також:

07 липня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти