Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

З Днем Ковеля та 75-ю річницею його визволення!

З Днем Ковеля та 75-ю річницею його визволення!

Дорогі ковельчани!
Цьогоріч ми  відзначаємо разом два вагомих свята для нашої громади - День визволення Ковеля  та День нашого славного міста.
 
75 років минуло з того часу, як на нашій землі стихли розриви снарядів та полум’я пожеж, але до сьогодні не згасає пам’ять про героїчний подвиг солдатів, які на собі відчули пекельний тягар війни, усі її болі, втрати і надії.
 
Супротивник прагнув будь-якою ціною втримати місто над Турією — важливий вузол комунікацій і сильний опорний пункт оперативної оборони. Бої  тривали кілька місяців, починаючи з березня. 
 
За переможними реляціями про визволення Ковеля приховувалися життєві трагедії тих, хто воював, і тих, хто перебував на окупованій території.
Повоєнне літочислення Ковеля, від 6 липня 1944 року,  починалось фактично з попелищ, згарищ і руїн. Великі матеріальні втрати доповнювалися численними людськими жертвами. В таких умовах потрібно було розпочинати відбудову економіки та соціальної сфери.
 
Сьогодні перед нами постає інший Ковель. Приємно спостерігати, як на наших очах місто розквітає.  У ньому з’являються нові об’єкти і споруди. Наші заклади освіти, культури, спорту, охорони здоров’я   змінюються на краще. І не тільки зовні, але і суттєво зміцнюється їх матеріально- технічна база. 
Висловлюю щиру вдячність усім, хто своєю щоденною працею, активною громадською діяльністю, досягненнями в спорті, навчанні, мистецтві примножує імідж та славу рідного міста.
 
Ми пам’ятаємо, що в той час, коли ми будуємо плани, відзначаємо важливі для нас події, на сході держави  військові продовжують відстоювати незалежність України. Серед них чимало наших земляків – ковельчан. Це  нинішні герої, люди, яким ми дякуємо за їх мужність і витримку, незламність і патріотизм, нестримне бажання повернути мир на нашу землю. Слава нашим героям.
 
Життя іде. Вкотре ми маємо гарну нагоду зібратися усією громадою, аби разом відзначити День нашого чарівного міста над Турією та День його визволення.
 
Це час, коли ми з вдячністю згадуємо всіх, хто творив його історію, збагачував  традиції, розбудовував, боронив від ворога, віддав своє життя за нашу державу.
 
Наші серця переповнює гордість за місто, яке стало нашою затишною домівкою. Як багато історій ховає Ковель? Кожна вулиця – тисяча шляхів. Ковель – це мільйони наших емоцій і переживань. Він дарує нам надії, зустрічає своєю столітньою мудрістю і гостинністю. 
 
На День міста до нас  приїжджає чимало гостей, повертаються городяни з відпусток, школярі і студенти - на канікули, тому сподіваюсь, що всі отримають від нашого міста лише позитивні емоції та враження. 
Зичу усім миру і злагоди,  здоров'я і процвітання, щастя і добробуту, здійснення усіх мрій та сподівань, успіхів у всіх життєвих справах!
Нехай і надалі нас об’єднує любов і небайдужість до рідного міста і наш славний Ковель буде найкращим  містом на землі для кожного з нас.
 
Зі святом вас, дорогі ковельчани! 
З любов’ю та повагою - 
міський голова Олег Кіндер
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Читайте також:

05 липня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти