Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Про що свідчить статистика щодо захворюваності на Covid-19 у Ковелі

Про що свідчить статистика щодо захворюваності на Covid-19 у Ковелі

Чергове засідання виконавчого комітету вкотре розпочали з розгляду найактуальнішого питання сьогодення - про стан епідемічної, медико-біологічної ситуації в Ковелі, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, результатів роботи із запобігання поширенню зазначеного вірусу, проблем та шляхів їх вирішення.

Про ситуацію в місті інформувала завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ “Волинський ОЛЦМ України” Людмила Маляр. Вона повідомила, що в останні дні було зроблено велику кількість тестів. Допомогу Волині надали спеціалісти з Тернополя.

На сьогодні у Ковелі та Ковельському районі зареєстровано 232 випадки Covid-19, з яких 209 - у місті, за останній день - 33.

Волинь знаходиться на сьомому місці по захворюваності в Україні, а Ковель — на другому в області, на першому — Володимир-Волинський.

Загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення перевищує норму у понад чотири рази і становить 46,9 осіб ( потрібно менше 12-ти). Зважаючи на це, послаблювати каранитинні заходи у місті не можна.

Разом з тим, є й приємні новини. Збільшилось число тих, хто одужав. Їх у місті налічується 81, за останню добу — 48. Також не підтвердилось 157 підозр. Ліквідовано спалах на швейній фабриці, одужали уже прихожани Михайлівської церкви.

Втім, хворіє багато медиків. Covid-19 виявили у 54 працівників МТМО (43- медперсонал та 11 - представники адміністрації). 11 осіб подолали недугу.

Також Людмила Маляр зазначила, що спостерігається зменшення кількості підозр. Якщо на минулому тижні їх фіксували 29-30 щодоби, то вчора — 15.

Як повідомила начальник відділу охорони здоров’я Лідія Жолінська, на лікуванні в Ковельській ЦРЛ кількість пацієнтів - хворих та з підозрою на Covid-19 теж дещо зменшилась - з 48 до 42-43 осіб. 130 містян амбулаторно проходять курс терапії і перебувають під спостереженням. Тож інфекційне та інші відділення — хірургічне, терапевтичне та реанімаційне, які переобладнані для прийому хворих на коронавірус, справляються зі своєю задачею.

Щодо ІФА тестування, то заклад планує його розпочати на наступному тижні. Нині виникла проблема з реагентами. Як тільки вдасться їх закупити, то МТМО готове до цього виду дослідження, що значно розвантажить обласну лабораторію, куди нині відправляють аналізи для проведення ПЛР-тестів, та допоможе контролювати стан захворюваності в місті.

Про свою роботу доповів начальник міськрайонного управління Держпродспоживслужби Микола Король. Спеціалістами проведено 20 позапланових перевірок агропродовольчих ринків. Було зафіксовано ряд порушень санітарного законодавства — продавці перебували без засобів індивідуального захисту. Всі ці недоліки одразу усувались уповноваженими особами.

Фахівці проводять моніторингові обстеження закладів торгівлі, громадського харчування, перукарень. Загалом вони побували у 168 закладах і у 22 були незначні порушення, де одразу здійснено роз’яснювальну роботу, і при повторному обстеженні вони були усунуті.

Міський голова доручив активізувати роботу з перевірки ринків та супермаркетів щодо здійснення протиепідемічних заходів, адже саме там часто спостерігається великий потік людей.

Підсумовуючи, Олег Кіндер наголосив, що містяни мають бути відповідальнішими і подбати про власну безпеку у час пандемії. Потрібно дотримуватись правил особистої гігієни, вимог нормативно-законодавчих актів.

Заслухану інформацію члени виконкому взяли до відома.

На засіданні прийняті рішення з житлових, містобудівних, комунальних, соціальних та питань захисту прав дітей.

Читайте також:

11 червня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти