Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Фахівці управління соціального захисту населення поінформували слухачів Університету ІІІ віку про надання пільг та субсидій

Фахівці управління соціального захисту населення поінформували слухачів Університету ІІІ віку про надання пільг та субсидій

Щоп’ятниці слухачі Університету ІІІ віку поспішають  на лекційні заняття.

Пенсіонерів цікавлять суспільно-політичні події в країні, актуальні теми сьогодення. Серед них – новий порядок нарахування пільг на житлово-комунальні послуги.    

З цієї теми ковельчан поважного віку поінформували начальник управління соціального захисту населення Софія Сагаль, завідувач відділу призначення державних соціальних допомог та компенсацій  Тетяна Остапчук та начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення Альона Грицюк.

Фахівці надали роз’яснення щодо надання пільг та субсидій, відповіли на всі поставлені запитання слухачів та ознайомили присутніх з інформаційною пам’яткою, в якій зазначена коротка, але важлива інформація щодо отримання пільг з 1 жовтня.

Починаючи з листопада, українці будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій.

Це пов’язано із новим механізмом нарахування пільг на житлово-комунальні послуги, який вступив в силу з 1 жовтня.  Відтепер пільга надається у грошовій формі органами соціального захисту населення.

 Суми перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма).

Особам, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватися у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта).

У разі отримання готівки пільговик має сплатити спожиті послуги повністю. Інші сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ «Ощадбанк» (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі).

Враховуючи, що відповідний механізм запроваджується вперше, через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень.

У такому разі рекомендуємо звернутися до органу соціального захисту населення за місцем проживання для уточнення інформації. Сума пільги у такому випадку за жовтень буде донарахована в наступному місяці.



Управління соціального захисту населення,
територіальний центр соціального обслуговування м.Ковеля 

Читайте також:

20 листопада 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти