Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельчани презентували кращі місцеві практики на міжнародному форумі

Ковельчани презентували кращі місцеві практики на міжнародному форумі

Як ми інформували, в Одесі  відбулася четверта німецько-українська конференція.

Ковель на ній представляли секретар міської ради Віра Федосюк, заступник міського голови Ігор Прокопів. Серед учасників  були і наші друзі з німецького міста-партнера Барзінгхаузена - бургомістр Марк Ламан і голова благодійного фонду «Допомога дітям України» Лілія Бішофф.

Захід організовали Сервісна служба «Міста в Єдиному Світі» товариства Engagement Global у співпраці з Одеською міською радою і за дорученням Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

На форумі були присутні понад 200 учасників з 69 громад  обох країн. До їхньої уваги було запропоновано публічні обговорення, доповіді фахівців та тематичні воркшопи, які допоможуть висвітлити різноманітні аспекти захисту довкілля та клімату у контексті викликів для місцевого самоврядування, а також відповідний потенціал для співпраці та партнерства. Окрім цього, конференція стала першим заходом на шляху впровадження тематичних кластерів за участі головних суб’єктів співпраці задля розвитку та представників мережі німецько-українських муніципальних партнерств.

Інтенсивність та чимраз більша кількість проєктів двосторонньої співпраці у мережі німецько-українських муніципальних партнерств демонструють, що обидві сторони приймають та поглиблюють цей підхід. На основі двосторонньої співпраці були створені спільні ініціативи та проєкти, які реалізуються громадами за участі та підтримки Сервісної служби «Міста в Єдиному світі» (SKEW) Engagement Global. Ці ініціативи та проєкти допомагають суттєво змінити ситуацію на місцевому рівні.

Представники громад мали можливість взяти участь в одному з трьох тематичних кластерів на теми місцевого розвитку, енергоефективності та доброго місцевого врядування.

Ковельчани презентували досвід міста у сфері доброго місцевого врядування, зокрема, розповіли про напрацювання у сфері інклюзивної освіти Адже Ковель - серед лідерів на Волині та в Україні із запровадження інклюзивного навчання та має 20-літній досвід такої роботи.  
Ковель має ефективну практику створення сучасних команд територіальних громад та залучає до управління містом молодь. Ігор Ярославович презентував діяльність Ковельського молодіжного центру «Місто ідей», його успішні проєкти та заходи, які проводяться координаторами.

Віра Федосюк та Ігор Прокопів наголосили, що наше місто має досить багато партнерів за кордоном, що дає позитивні результати в галузі освіти, культури, спорту, а також в економічному розвитку.

Від команди проєкту «Муніципальні партнерства з Україною» на адресу міської ради надійшла подяка за фахову презентацію кращих міських практик В.Федосюк та І.Прокопівим. «Це стане поштовхом до міжмуніципального співробітництва задля розвитку для інших громад, міст, районів, регіонів – учасників заходу.

Наша команда буде надзвичайно рада й надалі всебічно підтримувати партнерство між містами Ковель та Барзінгхаузен, Вальсроде задля їх сталого розвитку», - йдеться: у листі.

На завершення конференції учасниками було прийнято, підписано та передано докторці Доріс Віттелер-Штіпельманн для Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини «Підсумкову декларацію про муніципальну співпрацю».  Сподіваємось, що це стане ще одним важливим кроком для зміцнення міжнародних стосунків.

Четверта німецько-українська конференція муніципальних партнерств продемонструвала, що вона є цінним здобутком для німецьких та українських громад, як платформа для двостороннього обміну та трансферу знань, які стосуються політики розвитку та місцевого самоврядування

При підготовці інформації використано матеріали Copyright: Engagement Global
Фотограф: Ігор Іщук

Читайте також:

18 листопада 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти