Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У ковельських закладах освіти провели інтерактивні правові уроки

У ковельських закладах освіти провели інтерактивні правові уроки

З метою попередження жорстокості серед молоді, профілактики злочинів в учнівському середовищі, вмінню відстоювати та захищати свої права у межах   проекту «Я маю право!» впродовж місяця у ковельських школах проводились інтерактивні правові уроки.   

Організаторами  стали  - фахівець Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк, директор центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Інна Третяк та інспектор ювенальної превенції сектору превенції Тетяна Козій.     

Уроки проходили у  формі гри та діалогу, на яких фахівці намагалися  якомога  детальніше розібрати види та   причини  виникнення  булінгу,  пояснити  дітям хто є учасниками  та як знайти шляхи виходу з ситуації.

Завдяки грі "Чому так стається" учнівські колективи  мали можливість працювати у малих групах, де кожен, займаючи свою позицію, відстоював  власну думку, аналізував прояви насилля у шкільному колективі. Таким чином,  "булінг"  виносився на загальний осуд та критикувався самими ж дітьми.  

Вправа "Займи позицію", яку провела інспектор ювенальної превенції Тетяна Козій, допомогла обговорити тему відповідальності за скоєний вчинок.  У процесі  роботи школярі мали змогу не тільки перевірити свої знання, а й  ознайомитися з  новим Законом про цькування,  який почав діяти в Україні.

У формі діалогу учні дізналися коли настає адміністративна та кримінальна відповідальності, які вчинки рахуються злочином і як вони караються законом.

Фахівець місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк розповіла учням  "Конвенцію про права дитини".  У  розповіді вона наголосила, що поруч з правами є ще й обов’язки, про які необхідно пам’ятати та виконувати. Діти також мали змогу  заповнити цікаву  карту "Права дитини" та переглянути  правопросвітницький  відеоролик.
 
На завершення, з  метою кращого засвоєння інформації, були розповсюджені інформаційні матеріали «Твої права твій надійний захист», «Злочин не розвага,  за це карають», «Захисти права дитини». 

Читайте також:

01 жовтня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти