Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Питання про коригування тарифів на послуги, які надають РЖКП, буде розглянуто за участі колективів підприємств та громадськості

Питання про коригування тарифів на послуги, які надають РЖКП, буде розглянуто за участі колективів підприємств та громадськості

Сьогодні проходило засідання виконкому, де було розглянуто майже сорок різнопланових питань.
 
Про підсумки виконання міського бюджету за 2018 рік присутніх інформувала начальник фінансового управління Валентина Романчук.
Одним з перших на прохання ковельчан слухалось питання  про   коригування   розміру плати  за   утримання будинків   і  споруд   та     прибудинкових   територій,  вивозу   побутових  відходів, технічне   обслуговування та ремонт ліфтів.
 
Міський голова Олег Кіндер попросив представників РЖКП №1 та №2 аргументувати це рішення.
 
Як зазначив головний інженер РЖКП №1 Микола Мартинюк, перегляд тарифів відбувається шляхом коригування за окремими статтями витрат з причин, які не залежать від підприємства. Основними чинниками є збільшення розміру мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 січня 2019 року та цін на паливно-мастильні матеріали. Загалом вартість послуг має зрости в середньому до 9 відсотків.
Мешканці міста, які прийшли на засідання, висловили ряд претензій до роботи жеків. На їх думку, міська влада має захистити їх від чергових додаткових витрат на комунальні послуги. Адже для багатьох вони є непосильними, тому що зросли ціни  на теплопостачання, газ та інше, а субсидій навпаки багатьох позбавили. Людям важко витримувати таке фінансове навантаження.
Заступник міського голови Андрій Товстига роз’яснив, що міська влада не визначає вартість послуг, це виключно компетенція суб’єктів господарювання. Виконком лише їх затверджує. Працівникам  РЖКП теж відповідно до Закону про Державний бюджет України на 2019 рік необхідно  виплачувати заробітну плату не нижче мінімальної. І проводиться коригування у зв’язку з істотними змінами складових тарифу. 
Втім, люди стояли на своєму. Тоді міський голова Олег Кіндер запропонував провести виїзне засідання виконкому на одному з підприємств за участі колективів РЖКП №1 та №2 і громадськості, де й розглянути це питання.
 
На засіданні прийнято рішення з питань захисту прав дітей, розподілу, обліку і приватизації житла, містобудування і архітектури, соціального спрямування. 

Читайте також:

14 лютого 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти