Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі топонімічна комісія визначилась із назвами для нових вулиць

У Ковелі топонімічна комісія визначилась із назвами для нових вулиць

Відбулося засідання топонімічної комісії, на якому обговорювалось питання щодо присвоєння назв новим вулицям у кварталі житлової забудови в районі вулиці Зерова (ліворуч  від Брестської, між двома переїздами).
 
Одній з них рекомендують дати ім’я Василя Стефаника, відомого українського письменника, поета, політика.
Була підтримана пропозиція щодо вулиці Ковальської. Директор історичного музею Маргарита Матвійчук зазначила, що Ковель був містом ковалів. А у цьому мікрорайоні до сорокових років минулого століття, як йдеться у спогадах одного з мешканців   Івана Слабушевського (1928 р.н.) і працювали майстри. Він, зокрема, розповідав: “На вулиці Брестській між двома переїздами  було велике Вербське болото. Біля другого переїзду стояла кузня Івана Самчинського”. 
 
А ще  одна  -  йменуватиметься  Кривий Вал. Її назва відображає рельєф території. Спроектована вона на  існуючому валу, який має хвилеподібну форму.
 
Вирішили увіковічнити пам’ять першого космонавта України Леоніда Каденюка і присвоїти його ім’я паралельній вулиці та трьом провулкам, які відходять від неї.
 
Остаточне рішення щодо назв ухвалюватимуть депутати міської ради. Рішення топонімічної комісії носить рекомендаційний характер.
 

Читайте також:

08 лютого 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти