Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі працюють над поліпшенням стану доріг

У Ковелі працюють над поліпшенням стану доріг

У бюджеті розвитку міста традиційно левова частка коштів спрямовується на капітальний та поточний ремонти доріг.
 
Гордістю комунальних служб  стала вулиця Олени Пчілки. Тут вдалось зробити все від “а” до “я” - замінено мережі, влаштовано водовідведення, проїжджу частину та тротуари  викладено з бруківки. Вулицю прикрашають стильні ліхтарі з символікою міста, а родзинкою тут є алея сакур.
Не менш важливим завданням для міста був ремонт вулиці 40 років Перемоги (відрізок біля ДНЗ №8). Термін експлуатації покриття давно минув. Це було зрозуміло не тільки документально, але й візуально. На щастя, тепер діти до свого улюбленого садка зі своїми батьками, дідусями, бабусями можуть потрапити, йдучи новим тротуаром, чи приїхати  по хорошій дорозі. 

За словами заступника міського голови Андрія Товстиги, роботи у цьому мікрорайоні з поліпшення якості доріг продовжаться. Зважаючи на прохання жителів, тут у 2-19 році заплановано капітальний ремонт  вулиці 40 років Перемоги   - від НВК № 13 до Володимирської. Крім асфальтування  буде здійснено реконструкцію мережі водовідведення. Кошти у бюджеті  на ці потреби передбачені.

Через наше місто проходить дорога міжнародного значення М-19. І там є зрушення. Врешті вдалось розпочати капітальний ремонт вулиці Тимошенка. І що дуже важливо, він здійснювався на умовах  співфінансування. Загальна вартість його цьогоріч - 12 мільйонів 866 тисяч гривень. З них — 5 мільйонів 966 тисяч —кошти міського бюджету, решта — обласного. У цьому році роботи на цій вулиці будуть завершені.
 
Бюджет міста щорічно зростає, збільшуються видатки на житлово–комунальну галузь. Все це є досить оптимістично, але разом з тим зрозуміло, що на все фінансового ресурсу не вистачає. Тому часто роботи на одному об’єкті проводяться у кілька етапів. Зокрема, капітальний ремонт вулиці Симоненка було розплановано на три роки. У 2017 році асфальт було  прокладено від Стуса до  двох навчальних  закладів – ЗОШ №12 та ДНЗ №9. Облаштовано біля них кишені. 

Торік капітально відремонтували відрізок дороги до вулиці Миколайчука. Його вартість майже півтора мільйона гривень. У 2019 заплановано заасфальтувати ще одну частину -  до вулиці Грабовського.
 
Роботи на вулиці Відродження  теж будуть виконуватись поетапно. Вартість першої черги — від Варшавської до будину №4 становить понад 10 мільйонів гривень. У нинішньому році на об’єкт було спрямовано 2 мільйони гривень. Ці кошти будуть  використані на реконструкцію освітлення та облаштування роздільної смуги.  У цьому році роботи продовжать, на що передбачено у кошторисі Ковеля понад 8,5 мільйона гривень. 
 
У міському бюджеті в минулому році призначення на поточний ремонт було збільшено вдвічі — до 15 мільйонів гривень. За ці кошти здійснено відновлення асфальту на кількох вулицях, чималу суму використано на влаштування  білощебеневого покриття на грунтових дорогах.
 
Його зроблено на  вулицях - Данила Галицького, Руданського, Відродження (від перехрестя до вулиці Дорошенка), Дорошенка, Чумацькій, Огієнка, Патріарха Мстислава. Чигиринської, Братуня, Костомарова, Воїнів-інтернаціоналістів. 

Не все заплановане вдалось реалізувати. Зокрема, Андрій Товстига зазначає, що на тих вулицях, де у 2017 році прокладались водогони, хотіли у 2018  облаштувати білощебеневе покриття. Поки воно зроблено на вулицях Крилова, Північній,  Богдана Хмельницького, частково - Івана Миколайчука.
 
Тож першочергово у 2019 році будуть проводитись роботи на тих вулицях, де є мережі водопостачання ( мікрорайон Ковеля-2) та там, де зроблено водовідведення — Назарія Яремчука, Лермонтова. Як було обіцяно, працюватимуть бригади і в районі вулиць Черняховського — Відродження.
 
У  міському бюджеті на 2019 рік на капітальний та поточний ремонт передбачено майже 30 мільйонів гривень

Читайте також:

03 січня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти