Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі вшанували земляків, долі яких торкнулась Чорнобильська катастрофа

У Ковелі вшанували земляків, долі яких торкнулась Чорнобильська катастрофа

Сьогодні – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З цієї нагоди у культурно-просвітницькому центрі відбувся тематичний захід, на який зібралися ліквідатори, вдови, переселенці із зони відчуження, представники міської влади, громадських організацій.

Цьогоріч минуло 32 роки відтоді, як в Україні сталося страшне лихо. Ця техногенна, екологічно-гуманітарна аварія вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих.

«У ліквідації наслідків катастрофи на різних її етапах взяли участь 600 тисяч осіб, серед них – понад три з половиною тисячі волинян. Відвага і жертовність пожежників, енергетиків, будівельників, лікарів, військовослужбовців, представників робітничих професій, селян були вирішальними в приборканні мирного атому. Вони не думали про нагороди і відзнаки. Розуміючи ціну відповідальності, рятували не лише Україну, а й світ від згубної дії радіаційного впливу», - наголосила ведуча Наталія Гончар.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих мужніх людей, які загинули та померли.

До присутніх звернувся міський голова Олег Кіндер, який, зокрема, сказав: «Ковельчани одними з перших вступили у смертельний двобій з незримим ворогом. Вони з честю і гідністю виконали свій обов’язок, зробили значний внесок у ліквідацію аварії. На жаль, багатьох з них уже немає серед нас. Ми захоплюємось їхнім подвигом і не маємо права забути».
Олег Олексійович висловив вдячність ліквідаторам, вдовам і родинам тих, хто не дожив до цього дня, за їх героїзм, савовідданість і силу духу.
Слова шани і подяки адресувала чорнобильцям представник фонду «Патріоти Волині» Клавдії Савчук, яка передала відзнаки від народного депутата Степана Івахіва.

Пісні та мелодії з нотками суму і журби звучали у виконанні викладачів й учнів школи мистецтв – Ірини Литвинюк, Альони Власюк, Дарини Косарик, Мирослави Ціпяшук, Тетяни Мороз, Ольги Ярмольської, ліцеїстки Анни Плескач, вокального колективу працівників народного дому «Просвіта». Власний поетичний твір «Чорнобильський реквієм» прочитала Альона Малюга-Мельникова.

Голова Ковельського міського осередку «Союз Чорнобиль України» Олена Чеханюк подякувала керівництву міської влади, управління соціального захисту населення за розуміння, підтримку та допомогу ліквідаторам та їх родинам.


Біля пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС благочинний Ковельського міського деканату УПЦ КП протоієрей Василь Мичко з духовенством відслужили панахиду.

Представники міської і районної влади, громадськості, ліквідатори поклали квіти до підніжжя монумента.











 

Читайте також:

14 грудня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти