Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі представили проект бюджету на 2019 рік

У Ковелі представили проект бюджету на 2019 рік

Нещодавно начальник фінансового управління Валентина Романчук представила проект бюджету міста на 2019 рік робочій групі з його підготовки.

Валентина Олександрівна зазначила, що робота над документом Ковеля ведеться досить давно. Відбулося ряд консультацій, зустрічей з головними розпорядниками коштів, проведено аналіз їх використання у нинішньому році.

Формування проекту здійснено з урахуванням тенденцій соціально-економічного розвитку міста, що склались у 2018 році, виконання міського бюджету та Прогнозу соціально-економічного розвитку міста на 2019 рік.

Тож за усіма підрахунками загальний обсяг фінансового ресурсу міста Ковеля на 2019 рік становитиме понад 779 млн грн. Основні призначення якого спрямовуються на соціальний захист, освіту, охорону здоров’я та комунальну сферу.

Як і у попередніх роках, базовим джерелом наповнення загального фонду міського бюджету залишається податок та збір на доходи фізичних осіб, частка якого в прогнозованому обсязі доходів загального фонду (без урахування трансфертів) - 55,5 відсотка. Відповідно до вимог чинного бюджетного законодавства норматив відрахування податку на доходи фізичних осіб до міського бюджету залишається на рівні 60 відсотків.

Таким чином, цих коштів місто отримає понад 178 млн грн, що більше очікуваних надходжень 2018 року на 23 млн грн, або на 15 відсотків.

Від акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів) Ковелю дістанеться понад 22 млн грн, що майже на мільйон менше очікуваних надходжень попереднього року. Зменшення надходжень акцизного податку обумовлено тим, що основними платниками, а саме ТОВ «Тедіс Україна» та ТзОВ «Квартал 5» суттєво зменшились обсяги реалізації тютюнових виробів та алкогольних напоїв.


Поки у 2019 році 13,44 відсотка акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного пального зараховуються до бюджетів місцевого самоврядування. Прогнозна сума цих надходжень на 2019 рік - понад 17 млн грн.

Валентина Романчук зазначила, що бюджет розвитку на 2019 рік за планами - 12, 5 млн грн. Левову частку місто планує отримати від продажу землі — 9 млн грн та відчуження майна — 2 млн грн.

За словами Олега Кіндера, на перший погляд це непідйомні суми і потрібно добре попрацювати, аби досягти бажаного результату. Ці кошти місту необхідні,аби не зупинятись у своєму розвитку.

Олег Олексійович наголосив, що чимало стратегічних питань вирішено, платформу для цього зроблено. І найскладнішим у фінансовому плані у наближчі два роки є реалізація проекту з реконструкції колишнього стадіону “Локомотив”.

Як відомо, Ковель разом з польським та білоруським однойменними містами Щучин виграв проект “Транснаціональні центри діалогу культур”. Він передбачає будівництво на основі існуючих спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів. У нашому місті він з’явиться саме на базі стадіону «Локомотив».

Хоча і місто отримало європейські гроші — це майже мільйон євро, але їх буде недостатньо, адже кошторисна вартість об’єкта — 88 млн грн. Свою допомогу і підтримку пообіцяв народний депутат Степан Івахів. Він лобіюватиме це питання на державному рівні. Але разом з тим і місто має внести свою дольову участь у будівництво. Відповідно до проекту включено видатки у сумі 7 млн 600 тис.грн.


Крім того, Олег Кіндер зазначив, що першочергово будуть виконуватись роботи на тих об’єктах, на які уже є проектно-кошторисна документація.

Він розповів про перспективи міського будівництва і функціонування житлово-комунального господарства. Обсяг капітальних вкладень визначений в розмірі 41 млн 404 тис. гривень.

Зокрема, щодо ремонту доріг, то на ці потреби буде спрямовано понад 19 млн грн. Таку ж суму планують залучити і з обласного бюджету. У наступному році продовжать реконструкцію вулиці Відродження, капітальний ремонт буде здійснено на вулицях Симоненка, 40 років Перемоги, Винниченка, Мічуріна, Тимошенка.

Також у 2019 облаштовуватимуть дворові території - на Володимирській, 85, 40 років Перемоги,17, 1 Грудня,2 та 4.

На поточний ремонт доріг та прибудинкових територій буде спрямовано понад 14 млн грн.

Продовжаться роботи з прокладання мереж водовідведення, будівництва водогонів та реконструкції вуличного освітлення. Передбачено будівництво зовнішніх мереж для електропостачання 286 житлових будинків в районі вул. Полуботка (вул. Тичини , Сосюри, Рильського, Куліша,Черемшини, Панча, Відродження, Кривоноса, Яворницького, Івана Сірка, Дорошенка, Руданського, Грінченка).

Виділяються кошти РЖКП №1 та РЖКП №2 на капітальний ремонт ліфтів та житлового фонду.

У наступому році також заплановані роботи в закладах освіти. Це — капітальний ремонт фасаду із заміною вікон СШ №3. Капітальні ремонти в дитячих дошкільних закладах, придбання основних засобів.

Також місто спрямує кошти на поточні ремонтні роботи у закладах культури і спорту. Як відомо, в основному ці об’єкти уже були оновлені в попередні роки.

Майже шість мільйонів отримає Ковельське МТМО. Цю суму вони планують використати на придбання медичного обладнання.

Також у 2019 році свою роботу розпочне молодіжний центр. На його діяльність теж передбачені кошти.

Місто зберігає всі Програми, що діяли у нинішньому році, більшість з них — соціальні.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Олег Олексійович закликав всіх до співпраці задля кращого майбутнього рідного міста і його мешканців.








 

Читайте також:

04 грудня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти