Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

У Ковелі відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

Сьогодні, 9 листопада - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Ковель славиться своїми талантами. У нашому місті багато хороших і знаних колективів високого рівня. Окрасою концертів є виступи народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Лісова пісня, народного аматорського вокального чоловічого ансамблю «Промінь», камерний оркестр «Квінта», фольклорний гурт «Намисто», ансамбль народної музики «Награш», народна аматорська академічна хорова капела, гурти «Родинонька» та «Барви».

Серед великого розмаїття талантів яскраві здібності демонструють вихованці зразкової дитячої студії
естрадного співу «Надія», клубу спортивного танцю «Модерн», зразкового аматорського дитячого колективу народного танцю «Дзвіночок». Набувають особливої урочистості наші свята, коли у них бере участь народний аматорський муніципальний естрадно-духовий оркестр та нещодавно створена театральна студія “10 ряд 10 місце”.

У Ковелі шанують і підтримують людей мистецтва. За останні кілька років зроблено значний крок для зміцнення матеріально-технічної бази галузі. А рік, що минає, був особливо щедрий на якісні зміни.

Сьогодні у розпорядженні творчих людей — оновлений зал в народному домі “Просвіта”, нова паркова сцена, яку було відкрито на День міста. Гарні ремонти зроблено в школах естетичного виховання. Тепер юні художники і музиканти займаються у значно комфортніших умовах.

З міського бюджету постійно виділяються кошти на придбання костюмів, інструментів, технічне забезпечення.

Можна з впевненістю сказати, що розвиток культури для Ковеля –
це один із пріоритетних напрямків у його розвитку.

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва відбулися урочистості в народному домі «Просвіта». Тут зібралися представники творчих професій, які збагачують духовне життя ковельчан, забезпечують змістовне дозвілля. Це працівники школи мистецтв, художньої школи імені Андроника Лазарчука, народного дому «Просвіта», історичного музею та аматори сцени.

Вітаючи присутніх із професійним святом, секретар міської ради Віра Федосюк зауважила, що у Ковелі не тільки збереглися, а й з’являються нові аматорські колективи, які радують своїм мистецтвом, прославляють місто, примножують його імідж не лише в Україні, але й в світі.

Віра Іванівна запевнила, що міська влада і в подальшому буде підтримувати творчих ковельчан і допомагати у їх роботі.

Подякував людям мистецтва і заступник міського голови Ігор Прокопів. У своєму вітальному слові він наголосив, що у Ковелі працюють надзвичайно професійні люди, які демонструють високу виконавську майстерність та сценічну культуру, які закохані в свою справу та своєю творчістю дарують естетичну насолоду ковельчанам, які уміють заряджати оптимізмом та позитивом.

Він побажав, щоб у їхньому житті було багато таких приємних моментів, які б надихали на створення нових мистецьких проектів.

Представники міської влади за сумлінну працю, творчий внесок у збагачення духовної скарбниці краю, активну участь у міських заходах вручили Подяки міського голови представникам колективів. Серед них - керівник камерного оркестру «Квінта» школи мистецтв Тетяна Корнєва, учасниця хореографічної групи народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Лісова пісня» Людмила Вовк, учасник естрадно-духового оркестру Дмитро Скок, учасниця фольклорного гурту «Намисто» Ірина Лукашик учасниця зразкового аматорського дитячого колективу народного танцю «Дзвіночок» Андрощук Марія, учасниця аматорської експериментальної театр-студії Марія Богданович-Менько та багато інших.

На адресу винуватців свята щирі вітання звучали і від начальника відділу культури Вікторії Савлук, яка відзначила високу роль мистецтва у житті нашої держави та міста зокрема, побажала творчих успіхів та здобутків. Вона також вручила працівникам творчої професії подяки відділу культури.

Висловив своє захоплення мистецькими колективами нашого міста гість з Польщі, з партнерської гміни Бабошево Анджей Ліпінскі. Він каже, що українську пісню неможливо не любити. Приїжджаючи в Ковель, він завжди радий зустрічі з нашими талановитими колективами. Особливо дружні відносини склались з фольклорним гуртом “Намисто”, який побував у його рідному Бабошево.

Свято продовжилось концертною програмою, яку представили аматори Ківерцівського районного Будинку культури імені М.П.Ковальова.







  

Читайте також:

09 листопада 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти