Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельчан закликають подбати про чистоту рідного міста

Ковельчан закликають подбати про чистоту рідного міста

Актуальною для нашого міста впродовж останніх років залишається проблема стихійних несанкціонованих сміттєзвалищ. У місцях їх розташування є загроза забруднення атмосферного повітря, підземних вод. А ще вони надзвичайно псують вигляд нашого міста. Соромно йти вулицею, де вітер розносить різний непотріб, який викинув такий же ковельчанин, людина, яка живе в цьому місті.

Комунальники намагаються ліквідовувати нагромадження, які виникають. Та все ж непривабливі картини ми повсякчас продовжуємо спостерігати.

Всупереч здоровому глузду відразу після того як згідно з графіком проводять ранковий вивіз сміття, на узбіччях вулиць, у дворах багатоповерхівок знову з’являються пакети з відходами.

Чомусь існує думка, що відповідні служби все одно наведуть лад. Але люди не задумуються над тим, що для цього потрібно виконати повторну роботу, витратити додаткові кошти.

Хочемо запитати у ковельчан: чи приємно спостерігати за дітьми, які бавляться біля смітників? Це може спричинити ряд інфекційних захворювань. Чи хочеться вам ходити посеред бруду? Невже без втручання відповідних служб, без приписів, штрафів не можна подбати про чистоту рідного міста?

Варто нагадати, що відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за неправильне поводження з побутовими відходами передбачені штрафні санкції. Вони становлять від двадцяти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів для фізичних осіб, для суб’єктів підриємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів.

Цьогоріч представниками місцевих комунальних підприємств складено 19 протоколів за порушення у сфері благоустрою.

Давайте розпочнемо зміни з себе. Не будьмо байдужими! Шановні дорослі, будьте прикладом для своїх дітей. Вчіть їх любити свою маленьку батьківщину, свою вулицю, двір, помешкання. Будьмо господарями свого чудового Ковеля.

Свідомо зберігати довкілля чистим - це наш з вами обов’язок і для цього не потрібно великих зусиль.


Відділ з питань цивільного захисту та
екологічної безпеки
 

Читайте також:

21 червня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти