Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельчан об’єднала пам'ять та гордість за свій народ

Ковельчан об’єднала пам'ять та гордість за свій народ

Сьогодні ковельчани разом з усіма українцями відзначили День Гідності та Свободи.  Представники міської та районної влади, духовенства,   громадських організацій, учасники національно-визвольних змагань, молодь зібралися у Палаці учнівської молоді. На тематичний захід «Герої живуть поміж нас» їх покликала пам”ять і почуття гордості за свій народ.

Аби нагадати події, що стали історією, ведучі заходу Наталія Гончар та Анастасія Данилюк зробили екскурс в минуле, зауваживши, що ковельчани одними з перших підтримали мирні акції, що відбулися в Києві. Вони були активними учасниками ковельського і волинського майданів, створили штаб національного спротиву.


 Небайдужі наші земляки постійно їздили  до столиці, аби відстояти своє право жити у чесній, правовій, демократичній державі. Ведучі називали імена мужніх людей, хто чимало днів і ночей провів на майданах Києва та нашого міста. Серед них: Михайло Гетьман, Віра Федосюк, Ігор Верчук, Сергій Дружинович, Микола Печенюк, Ігор Пініс, Андрій Броїло, Вадим Ткачук, Ігор Ткачук, Володимир Андросюк, Юрій Поліщук, Тит Абрамчук, Юрій Мельник, Віктор Лук’янчук, Василь Дудка, Василь Мичко, Алла Полякова, Яків Лавренко та інші.

 До учасників зібрання звернулася секретар міської ради Віра Федосюк, яка, зокрема, сказала: «Волелюбна, згуртована незалежна нація самовіддано постала на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина. На жаль, на вівтар перемоги було покладене найцінніше – людські життя.
 
Дякую усім ковельчанам, які були безпосередніми учасниками тих подій, проявили патріотизм, високу громадянську позицію, доклали чимало зусиль заради кращого завтрашнього своєї країни.

Я добре пам’ятаю всі ці дні, які ми провели разом на майданах у Ковелі, Луцьку, Києві. Тоді було непросто, але нас об’єднувала спільна мета, спільні бажання, взаємопідтримка, велика сила духу і віра в нашу перемогу». Віра Іванівна привітала всіх зі святом і закликала єднатися, аби знову  Україна жила в мирі, в ім'я пам'яті про тих, хто віддав своє життя за нашу державу, заради наших дітей та онуків, заради майбутнього.
 
Віра Федосюк вручила Подяку міського голови Володимиру Мовчану, справжньому патріоту, учаснику Революції Гідності, який був важко поранений.

Виступив і голова районної ради Андрій Броїло.
Слово-звернення ковельчанам адресувала Пам'ять і Гідність. Ці образи майстерно відтворила Альона Малюга-Мельнікова.
 
На сцені звучали пісенні твори, народжені під час подій 2013 та 2014 років, демонстрували відео- та фотоматеріали тих часів.

Лейтмотивом заходу стало звернення до всіх:  не забувати тих, хто мав стільки відваги й жертовності, щоб закрити своїми грудьми всю Україну. Ми маємо продовжити справу, за яку вони боролися, бути сильними та єдиними, любити свою країну так, як любили вони. Останнім акордом велелюдної зустрічі стало спільне виконання Гімну України.


На знак шани про Небесну Сотню і всіх полеглих Героїв учасники запалили свічі пам’яті, світло і тепло яких разом з квітами віднесли до пам’ятника борцям за волю України.

Благочинний УПЦ КП протоієрей Анатолій Александрук разом з духовенством відслужили панахиду за загиблими.




























































Читайте також:

21 листопада 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти