Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Пишаємося нашими авіамоделістами

Пишаємося нашими авіамоделістами

Нещодавно у Києві на кордодромі спортивного комплексу «Чайка» відбулися Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді (юніори) з авіамодельного спорту на Кубок командувача ВПС України, приурочені 30-й річниці Незалежності України. 
Вихованці Ковельської міської станції юних техніків також брали участь в чемпіонаті з кордових моделей. 
 
У класі моделей для перегонів F-2-C екіпаж Гемонов–Ковальчук посів 4 місце. Карпова Софія в класі пілотажних моделей F-2-B - 12. 
 
Варто зазначити, що на чемпіонаті наші вихованці представляли саме Ковельську СЮТ і змагалися в особистому заліку з дорослими професійними спортсменами та учасниками спортивно-технічних клубів України.
Збірну команду Волині на Всеукраїнських відкритих змаганнях учнівської молоді (юніори) з авіамодельного спорту на Кубок командувача ВПС України очолював Анатолій Іванович Михалевич, керівник авіамодельних гуртків міської станції юних техніків.
 
У складі команди: Карпова Софія, Гемонов Олексій, Ковальчук Арсен та вихованців Камінь-Каширської СЮТ і гімназії №2 м.Каменя-Каширського. 
 
За звання кращих юних авіамоделістів України змагалося 12 команд.
 
Перші дні турніру проходили у несприятливих для авіації погодних умовах, йшов дощ та дув сильний вітер, але юні пілоти змогли перебороти труднощі та показати гарні результати. 
 
У Всеукраїнських відкритих змаганнях учнівської молоді (юніори) з авіамодельного спорту з кордових моделей юні ковельчани серед 80 учасників показали такі результати: 
 
Карпова Софія – ІV місце  в класі  моделей для перегонів F-2-Е;
 
Екіпаж Гемонов Олексій та Ковальчук Арсен – ІV місце в класі  моделей для перегонів F-2-С;
 
Карпова Софія – VІ місце  в класі пілотажних моделей F-2-В; 
Гемонов Олексій – VІІ місце в класі моделей-копій F-4-В. 
 
У підсумку в змаганнях кордових моделей команда  Волині зайняла 4 місце, поступившись надпотужним суперникам. 
 
Перемогу та Кубок командувача повітряних сил у класі кордових моделей виборола команда Комунального закладу Київської обласної Ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» на чолі з керівником команди, діючим військовим штурманом Романом Радіоновим, друге - посіла команда Хмельницької області, третє – Льотної академії «Національного авіаційного університету» з Кропивницького. 
У напруженій спортивній боротьбі пройшли старти «Моделей повітряного бою». Конкурентами переможцю стали дівчата-пілотеси Катя Мазур (20 років) з Хмельниччини та ковельчанка Софія Карпова (12 років), які продемонстрували твердість та наполегливість у двобоях з хлопцями. 
 
Пишаємося нашою Софією, яка поступилася лише Данилу Міленіну, вихованцю Українського Державного Центру позашкільної освіти, майстру спорту України та чемпіону Європи 2020р.
З гордістю зазначаємо, що переможцями в особистому заліку з повітряного бою стали юні волиняни:
Вахарик Юрій – І місце в класі моделей  F-2-D-N;
Карпова Софія – ІІ місце в класі моделей F-2-I;
Дмитрук Микола – ІІ місце в класі моделей F-2-D-D;
Карпова Софія – ІІІ місце в класі моделей F-2-D-D;
Дяк Павло – ІІІ місце в класі моделей  F-2-D.
 
Команда Волинської області у Всеукраїнських відкритих змаганнях учнівської молоді (юніори) з авіамодельного спорту (повітряний бій) здобула призове ІІ місце, поступившись суперникам Українського Державного Центру позашкільної освіти. На третьому місці - представники Хмельниччини.
Бажаємо юним ковельчанам-авіамоделістам вдалих польотів та перемог у наступних змаганнях!
 
 
Тетяна Невесенко,
методист СЮТ 

Читайте також:

08 вересня 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти