Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Про габаритно-ваговий контроль та обмеження руху у період підвищених температурних режимів

Про габаритно-ваговий контроль та обмеження руху у період підвищених температурних режимів



Габаритно-ваговий контроль – це контроль за проїздом великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів, що включає перевірку на відповідність встановленим законодавством нормативам вагових або габаритних параметрів таких транспортних засобів, наявності дозволу на рух за визначеними маршрутами, а також дотримання визначених у дозволі умов та режиму руху транспортних засобів.
 
З переліком нормативно-правових актів, які регулюють питання вагового контролю, можна ознайомитись за посиланнями:
 
Крім того повідомляємо, що з метою збереження покриття автомобільних доріг від руйнування та деформації в період спекотної погоди під дією вантажного автотранспорту на час підвищення температурних показників повітря понад 28°С, відповідно до Законів України “Про дорожній рух”, Про автомобільні дороги”, постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 р. № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування», розпорядження Волинської обласної державної адміністрації від 25.06.2021 р. № 367 «Про координацію дій щодо обмеження проїзду великовагових транспортних засобів дорогами загального користування при високих температурах повітря» введено тимчасове обмеження руху вантажного транспорту по більшості дорогах загального користування державного значення по всій території Волинської області вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше ніж 7 тонн з 11:00 год. до 23:00 год.
 
На автомобільних дорогах загального користування Волинської області встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити.
 
Перечекати спекотний період можна на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.
 
Відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівниками або скористатися Google мапою Служби автомобільних доріг у Волинській області: https://bit.ly/3tW0aKP.
 
Таке обмеження руху не стосується пасажирського транспорту загального користування, аварійних служб та транспорту, що використовується при ліквідації наслідків стихійних явищ або надзвичайних ситуацій, транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, а також живих тварин і птиці.
 
Органи місцевого самоврядування та Служба автомобільних доріг у Волинській області закликає перевізників та водіїв з розумінням і відповідальністю поставитись до встановленого обмеження руху, основною метою якого є збереження автошляхів. Адже під впливом динамічних навантажень за підвищеної температури повітря конструкція дорожнього одягу може різко втрачати несучу здатність, що призведе до погіршення безпечних і комфортних умов руху автошляхами краю.
 
Управління економічного розвитку та торгівлі 

Читайте також:

27 липня 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти