Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Через ускладнення погодних умов у Ковелі скликали комісію з питань ТЕБ та НС

Через ускладнення погодних умов у Ковелі скликали комісію з питань ТЕБ та НС

Сьогодні відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке провів міський голова Ігор Чайка.

Розглянуто інформацію про стан епідемічної, медико-біологічної ситуації в Ковелі, спричиненої коронавірусною хворобою COVID-19. Відповідно до прийнятого рішення Ковельський міськміжрайонний відділ ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» (Людмила Маляр), Ковельський МРУ ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області (Микола Король) мають систематично проводити моніторинг показників інцидентності, а у разі збільшення кількості захворювання невідкладно інформувати місцеву комісію техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Йшлося про першочергові заходи, пов'язані з ускладненням погодних умов, та забезпечення моніторингу можливого впливу на стале функціонування систем життєзабезпечення, енергопостачання і транспортного сполучення на території Ковельської територіальної громади.

За повідомленням метеорологів з 15 по 19 січня територія Волинської області потрапить під вплив холодних арктичних повітряних мас. Температурні показники суттєво зміняться в бік зниження. Найнижчі температури очікуються 18-19 січня в нічну пору доби - від 20-25°С морозу, вдень - 13-18°С морозу, вітер переважатиме північно-західний, 3-8 м/с.

Для своєчасного реагування на виклики погоди та протидію можливим загрозам затвердили програму заходів.

Начальник Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік поінформував, що до кінця дня буде розгорнуто мобільний пункт обігріву населення в районі привокзальної площі.

Нагадаємо, що стаціонарний - облаштовано у приміщенні міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста на вулиці Грушевського, 12.

Також на засіданні схвалили план роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ковельської міської територіальної громади на 2021 рік.




ПРОТОКОЛ № 2
позачергового засідання місцевої комісії з питань
техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій


від 15 січня 2021 року м. Ковель


Головував : ЧАЙКА Ігор Леонтійович – міський голова - голова місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Взяли участь: члени комісії згідно списку

СЛУХАЛИ:

Ростислава Володимировича ХІЛЬЧУКА - виконуючого обов’язки завідувача Ковельського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

КОЗАЧУК Ольга Юріївна - заступник генерального директора Ковельського МТМО з дитинства та пологової допомоги;

1. Інформація про стан епідемічної, медико-біологічної ситуації в місті Ковелі, спричиненої коронавірусною хворобою COVID-19.

Ростислав Володимирович ХІЛЬЧУК зазначив, що на даний час в місті Ковелі зареєстровано 2041 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Одужавших 1902 осіб. Продовжують хворіти 96 осіб.

Зафіксовано 43 летальних лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19, серед них 2 медики. Померлі мали хронічні захворювання.

Серед захворілих: дітей віком 0-14 років - 66 осіб, віком 15-17 років – 33 осіб.

Захворів 191 медичний працівник, з яких 176 медики Ковельського МТМО.

З початку навчального року і до сьогодні зареєстровано 51 лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19 серед школярів та 143 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 у працівників ЗОШ.

Серед вихованців ЗДО зареєстровано 4 хворих дітей та 59 працівників ЗДО.

За останню добу у м.Ковель кількість хворих на COVID-19 зросла на 21 особу.

Показник захворюваності COVID-19 становить по:
-Ковелю 85, 1 на 100 тис. осіб
-по області 174,8 на 100 тис. осіб.

По всім випадкам встановлене, і в разі необхідності, розширене коло контактних осіб. Підготовлені і надіслані листи в ПМСД для організації медичного спостереження та в Ковельський ВП ГУНП у Волинській області для контролю самоізоляції.

В ліцеї №11 м.Ковель зареєстровано 4 випадки захворювання на COVID-19 серед працівників закладу.

На даний час інші випадки захворюваності спорадичні. Лікарями епідеміологами щоденно аналізуються екстрені повідомлення про ймовірні випадки захворювання. З метою недопущення поширення захворюваності, оперативно направляються повідомлення та пропозиції щодо посилення протиепідемічних заходів за місцем роботи.

Тестування на COVID-19 методом ПЛР за направленнями лікарів проводяться безоплатно упродовж 6 – 24 годин. Волинський обласний лабораторний центр може проводити від 2,5 тис. до 3 тис. досліджень методом ПЛР на добу. Адже лабораторія центру забезпечена усім необхідним обладнанням і тестами, аби тестування проводити оперативно. Термін проведення досліджень методом ПЛР не повинен перевищувати 24-х годин з моменту направлення.

Волинський лабораторний центр за направленням лікарів тих категорій, котрі підлягають безкоштовному тестуванню, дослідження проводить абсолютно безоплатно», - повідомила головний державний санітарний лікар області.

Категорії людей, які підлягають безоплатному тестуванню методом ПЛР, це:
- пацієнти із підозрою захворювання на COVID-19,
- хворі на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип,
- пацієнти із позагоспітальною пневмонією, тяжким гострим респіраторним синдромом,
- контактні особи, у котрих можуть бути прояви коронавірусної інфекції,
- особи, у котрих ІФА тести виявили антитіла.
Заслухавши інформацію, з урахуванням її обговорення та враховуючи оцінку поточної епідемічної ситуації на території міста Ковеля,


КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

1. Ковельському міськміжрайонному відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» (Людмила МАЛЯР), Ковельському МРУ ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області (Микола КОРОЛЬ) систематично проводити моніторинг показників інцидентності, а у разі збільшення кількості захворювання невідкладно інформувати місцеву комісію техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

2. Ковельському МРУ ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області (Микола КОРОЛЬ), Ковельському районному управлінню поліції ГУНП у Волинській області (Андрій ЛИТВИН), відділу організації несення служби в місті Ковелі управління патрульної поліції у Волинській області (Тарас МИХАЛКО), забезпечити здійснення контролю за виконанням обмежень та додаткових обмежень, що визначені Постановою та вжиття передбачених чинним законодавством заходів для притягнення до відповідальності осіб за їх порушення.

3. Про ускладнення погодних умов та забезпечення моніторингу можливого впливу на стале функціонування систем життєзабезпечення, енергопостачання і транспортного сполучення на теритолрії Ковельської територіальної громади.

Слухали:

Тетяну Богданівну КОВАЛЬЧУК - начальника метеостанції Ковель,

яка зазначила, що з першої декади січня місяця спостерігається поступове зниження температури повітря і перехід від плюса до мінуса . Випадіння опадів переважно зливового характеру у вигляді дощу з переходом у мокрий сніг, сніг.

З початку січня, а саме - 01.01.21 середня температура повітря становила - 1,8°С , мінімальна-1,1°С, максимальна-3,0 °С тепла. Вже до середини місяця температурні показники знизились. Станом на 14.01.21р. середньодобова темпера повітря становила –-3,1°С ; мінімальна — -5,3°С; максимальна — -1,4°С. Кількість опадів з початку місяця становить - 43,5 мм. Середня висота снігового покриву станом на 15.01.21р. сягнула 14см.
З 15 по 19 січня територія Волинської області попаде під вплив холодних Арктичних повітряних мас . Температурні показники суттєво зміняться в бік зниження. Найнижчі температури очікуються 18-19 січня в нічну пору доби від 20-25°С морозу вдень 13-18°С морозу, вітер переважатиме північно-західний, 3-8 м/с.

Вже з 20 січня і майже до кінця місяця характер погоди зміниться і до нас прийдуть повітряні маси з Атлантики.

Очікується поступове підвищення температури вдень 3-5° тепла, нічна температура 20 січня становитиме 9-14°морозу в подальшому підвищення від 2°морозу 3°тепла.

З 21.01.21року пройдуть опади переважно у вигляді дощу та мокрого снігу. Вітер змінюватиметься з західного напрямку на південно - західний, південно-східний напрямок.

Можливе посилення вітрів, місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Характер погоди мінливий , особливо при таких коливаннях , тому для отримання більш детального прогнозу на 1-3 доби приєднуйтесь до наших спільнот у мережі Viber та Facebook.

Заслухавши інформацію та з урахуванням її обговорення, з метою своєчасного реагування та протидію загрозам пов’язаних зі складними погодними умовами, забезпечення безпеки населення та вжиття заходів,

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

1. Метеостанції Ковель (Ковальчук Т.Б.) здійснювати постійний контроль за погодною обстановкою: туману, опадами у вигляді мокрого снігу, хуртовин, ожеледиці та доведення інформації.

2. Керівникам комунальних підприємств (Бойко В.І., Рибачок Ю.І., Михалевич І.М., Солов’янчук В.С. Гейко Н.М.), з 15 по 18 січня 2021 року організувати цілодобове чергування аварійно-відновлювальних формувань і у разі різкої зміни погодних умов та загрози виникнення надзвичайних ситуацій залучити сили та засоби для запобігання виникнення та ліквідації можливих наслідків стихії.

3. Керівникам комунальних підприємств (Михалевич І.М., Солов’янчук В.С. Гейко Н.М. ):

1) Перевірити готовність до використання спеціальної та аварійно-відновлювальної техніки, забезпечити своєчасне прибуття снігоочисної техніки на ділянки доріг та території міста на яких є найбільша вірогідність снігових заметів.

2) Забезпечити наявність та обсяги накопичення піщано-соляних сумішей для посипки автодоріг та територій міста, створити резерв паливо-мастильних матеріалів.

4. Управлінню капітального будівництва та житлово-комунального господарства (Дудка С.М.) забезпечити координацію дій комунальних підприємств з ліквідації надзвичайних подій пов’язаних з різкими змінами погодних умов.

Термін: у разі загрози виникнення НС

5. Керівникам підприємств, організацій та установ міста:
1) Забезпечити оперативне залучення автономних джерел електропостачання стан їх готовності у випадку відключення електропостачання найбільш уразливих категорій споживачів (лікарні, дитячі садки, школи, заклади соціальної сфери), перевірити готовність сил та засобів медичної служби для невідкладної медичної допомоги населенню.
Термін: у разі загрози виникнення НС.

2) Вжити заходів щодо забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту, в першу чергу пасажирських перевезень та доставку товарів першої необхідності.
Термін: у разі загрози виникнення НС

6. Ковельській філії ПрАТ «Волиньобленерго» (Горбачук В.І.) вжити заходів щодо недопущення відключення від енергопостачання об’єкти життєзабезпечення населення, підтримувати в постійній готовності аварійно-відновлювальні підрозділи для ліквідації пошкоджень на лініях електропередач.
Термін: у разі загрози виникнення НС

7. Ковельському відділенню АТ «Волиньгаз» (Гнатюк О.Л.) вжити заходів щодо безперебійного газопостачання населення, об’єктів соціальної сфери, навчальних закладів, охорони здоров'я, особливо об’єктів життєзабезпечення.
Термін: у разі загрози виникнення НС

8. Ковельському районному управлінню поліції ГУНП у Волинській області (Литвин А.А.), відділу організації несення служби в м. Ковелі управління патрульної поліції у Волинській області (Михалко Т.М.) - вжити необхідних заходів щодо забезпечити безпеку дорожнього руху в разі необхідності забезпечити об’їзні шляхи для водіїв легкового, пасажирського та вантажного транспорту.
Термін: у разі загрози виникнення НС

9. Відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки (Дідковський Ю.М.), разом з відділом бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення (Троцюк Л.В.) забезпечити фінансування робіт по ліквідації наслідків можливої стихії відповідно до поданих документів.
Термін: у разі загрози виникнення НС

10. Ковельському міськрайонному відділу УДСНС України у Волинській області (Войтанік В.П.) на період ускладнення погодних умов та значного зниження температури повітря, організувати розгортання пунктів обігріву населення (стаціонарного та мобільного), проводити інформування населення через місцеві засоби інформації про місце розміщення та порядок їх функціонування.
Термін: під час ускладнення погодних умов

11. Ковельському міськрайонному відділу УДСНС України у Волинській області (Войтанік В.П.) спільно з Ковельським МТМО (Вітер В.С.) розробити та відпрацювати план щодо порядку надання, за необхідності, лікарської допомоги постраждалим у медичних закладах, найближче розташованих до пункту обігріву.
Термін: під час ускладнення погодних умов

12. Відділу внутрішньої політики, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю (Р.СЕМЕРЕЙ) на офіційному сайті міської ради інформувати населення Ковельської територіальної громади про очікуване ускладнення погодних умов та необхідність дотримання заходів безпеки і порядку дій у цей період.
Термін: під час ускладнення погодних умов.


3.Про схвалення плану роботи місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2021 рік.

СЛУХАЛИ:

Начальника відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки - Юрія ДІДКОВСЬКОГО.

Розглянувши запропонований проект Плану роботи місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2021 рік комісія,

ВИРІШИЛИ:

1. Схвалити План роботи місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2021 рік, що додається, та рекомендувати міському голові - голові місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердити його.

(Проголосовано одноголосно)





Голова комісії  Ігор ЧАЙКА


Секретар комісії Юрій ДІДКОВСЬКИЙ

Читайте також:

15 січня 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти