Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Комісія ТЕБ та НС: карантин у Ковелі продовжено

Комісія ТЕБ та НС: карантин у Ковелі продовжено

Вчора під керівництвом міського голови Олега Кіндера відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС.

Про стан епідемічної, медико-біологічної ситуації в Ковелі, спричиненої коронавірусом, говорила завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ “Волинський ОЛЦМ України” Людмила Маляр. Вона зауважила, що Ковель на найближчі два тижні віднесений до “зеленої” зони, адже рівень захворюваності у місті дещо знизився. Приємно, що люди усвідомили свою відповідальність і більшість дбає про своє здоров’я і тих, хто поруч. За її словами, про це свідчить і перший шкільний день, адже діти мали з собою маски, антисептики. Заклади освіти теж підготувались до роботи під час пандемії.

За словами начальника міськрайонного управління Держпродспоживслужби Миколи Короля, спеціалісти й надалі проводять моніторингові обстеження закладів торгівлі, громадського харчування, перукарень, офісних приміщень щодо дотримання санітарних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. Загалом вони побували у понад 800 закладах. У 188 виявлені порушення, складено 57 адмінпротоколів.

Медичний директор Ковельського МТМО з педіатрії Ольга Козачук розповіла, що кількість хворих на коронавірусну хворобу та з підозрою у порівнянні з попередніми місяцями у лікарні зросла. Багато з них потребують кисневої терапії. На сьогодні діюча киснева станція справляється. Втім, прогнозуючи ситуацію надалі, є необхідність у придбанні потужнішої.

Також виникають труднощі у медиків через те, що результатів аналізів ПЛР-тестування доводиться чекати інколи понад 10 днів.

Людмила Маляр запевнила, що найближчим часом ситуація має виправитись, адже в обласному центрі лабораторію обладнано в новому приміщенні та забезпечено її сучасною апаратурою.

На виконання вимог постанов Кабінету Міністрів України і рішень Державної та регіональної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій комісія вирішила продовжити у Ковелі карантин до 31 жовтня.

Затвердили перелік визначених Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обмежень, які діятимуть у Ковелі у випадках встановлення на території міста зеленого, жовтого, помаранчевого або червоного рівнів епідемічної небезпеки. Нині наше місто віднесено до зеленої зони.

Олег Олексійович подякував усім за роботу, злагоджені дії служб під час карантину та закликав і надалі здійснювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у місцях найбільшого скупчення людей, адже загроза поширення коронавірусної інфекції є досить високою.

Зокрема, необхідно продовжити проведення регулярних моніторингових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах карантину, а саме стосовно дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення заходів з дезінфекції на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках, у громадському транспорті.

З протоколом засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій можна ознайомитись на офіційному сайті міської ради у розділі «Увага! Важлива інформація».

Читайте також:

02 вересня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти