Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Запрошуємо на персональну виставку ковельчанки Ніни Габрилевич «На білих крилах рушників»

Запрошуємо на персональну виставку ковельчанки Ніни Габрилевич «На білих крилах рушників»

Святкова атмосфера нині панує у виставковій залі Ковельського історичного музею. Як світлицю, гарна господиня вбирає напередодні Великодня рушниками, так прикрасила галерею своїми вишивками талановита ковельська майстриня Ніна Габрилевич до 29-ї річниці Незалежності України.

Понад вісімдесят виробів, оздоблених вишивкою різних технік представила жінка на персональній виставці. Тільки рушників тут більше пів сотні.

Червоні та чорні нитки переплітаються на полотні у вигадливі візерунки, вимальовуючи дерево роду, чашу добробуту, дивовижних птахів, чарівні квіти, геометричні орнаменти. Особливо цікавим є перший рушник, який вишила пані Ніна — весільний. Він створений ще на домотканому гуцульському полотні. Власне, з цього рушника і почала творитись колекція майстрині.

На сьогодні її доробок надзвичайно багатий та різноманітний: рушники, серветки, ікони, вимпели, сорочки і, навіть, вишита обкладинка до «Кобзаря» та декоративні бейджики для ковельської філії «Союзу Українок». І все це представлено в експозиції.

У кожну роботу пані Ніна вкладає свої любов та тепло. Чимало їх птахами розлетілись по світу та гріють господарям серця спомином про Україну.

Жінка залюблена в свою справу, стіжок за стіжком, хрестик за хрестиком, створює все нові шедеври. Не прагне ні з ким змагатися, чи мірятися майстерністю у вишиванні, її місія – нести у світ красу.

Двадцять років тому майстриня вперше презентувала свої роботи широкому загалу. За цей час її творчість полюбилась ковельчанам, адже вона не лише вражає своєю досконалістю, а й надихає інших.

Запрошуємо ковельчан та гостей міста відвідати виставкову залу та поринути у чарівний світ вишитих українських традицій від ковельської майстрині Ніни Габрилевич.


Василина Столярчук, науковий співробітник
Ковельського історичного музею 


Читайте також:

25 серпня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти