Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі інцидентність COVID-19 перевищує норму у три рази

У Ковелі інцидентність COVID-19 перевищує норму у три рази

На черговому засіданні виконавчого комітету прийняті рішення з житлових, містобудівних, комунальних, соціальних та питань захисту прав дітей.

Йшлося й про стан епідемічної, медико-біологічної ситуації в Ковелі, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, результати роботи із запобігання поширенню зазначеного вірусу, проблеми та шляхи їх вирішення.

Завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ “Волинський ОЛЦМ України” Людмила Маляр зазначила, що ситуація дещо поліпшується. Щоправда, загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення перевищує норму у понад три рази і становить 36,6 осіб ( потрібно менше 12-ти).

У Ковелі з початку спостереження лабораторно підтверджено 316 випадків захворювання на Covid-19, з них за останню добу - 5. 9 мешканців міста померли. Одна людина — за останню добу. 226 осіб одужали.

Нині значно швидше надходять результати тестувань, через те, що зросла потужність лабораторії. На сьогодні спеціалісти роблять 400 досліджень на добу, у березні лише — 25.

Як повідомила медичний директор Ковельського МТМО з дитинства та пологової допомоги Ольга Козачук, на лікуванні в Ковельській ЦРЛ кількість пацієнтів, хворих та з підозрою на Covid-19, теж зменшилась. Зараз в інфекційному відділенні перебуває 20 людей та двоє - в реанімації. Більшість амбулаторно проходять курс терапії.

Щодо ІФА тестування, то заклад їх проводить з 16 червня. 1285 людей скористались такою можливістю. У 75 - виявили імуноглобуліни М, потім вони обстежувались методом ПЛР. Лише одна особа була хворою. 271 медик також був протестований, у 19 - виявили імуноглобуліни М, але жоден з них не був носієм вірусу.

Про роботу у межах повноважень розповіла заступник начальника міськрайонного управління Держпродспоживслужби Ліна Мацан. Спеціалісти проводять моніторингові обстеження закладів торгівлі, громадського харчування, перукарень. Загалом вони побували у 492 закладах і у 142 були незначні порушення. В основному — це відсутність масок.

Підсумовуючи, Олег Кіндер зазначив, що ковельчани тепер з більшим розумінням ставляться до ситуації, стали відповідальнішими і спокійно реагують на необхідність носити маски в громадських місцях.

Тож перевірки теж сприяли цьому. Він закликав і надалі продовжувати цю роботу.

Заслухані інформації члени виконкому взяли до відома.

Читайте також:

09 липня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти