Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Вийшла друком книга Ніни Горик «Іван Омелянюк: життя за двох»

Вийшла друком книга Ніни Горик «Іван Омелянюк: життя за двох»

У Київському видавництві «Ярославів Вал» вийшла книга Ніни Горик «Іван Омелянюк: життя за двох». 

Біографічна повість, як оберіг родинної пам'яті, вшанування брата Івана Омелянюка-старшого, розстріляного 23 червня 1941 року у Ковельській в'язниці за любов до України, та історія життя і становлення Івана Омелянюка-молодшого.

- Історія про те, як людина зуміла зробити себе, ставши успішним підприємцем, визнаним у світі фахівцем-радіоелектроніком та відомим доброчинцем і патріотом. Одначе це історія ще й про те, як можна берегти родинну пам'ять живучи за двох-за себе і за брата.

Іван Омелянюк-молодший прийшов у світ через рік після мученицької смерті Івана Омелянюка-старшого за дивним пророцтвом, яке явилося у сні їх матері. З цього дещо містичного факту з життя двох братів починається опис життя родини. Історія, яка віддзеркалює долю цілого краю, - написано у передмові до книги.

Благодійний фонд «Майбутня Волинь-Україна» щиро вітає з виходом книги засновника і фундатора фонду Івана Васильовича Омелянюка. Зичимо доброго здоров"я та Божого благословення на Многі Літа! Нехай книга стане прикладом любові до родини, рідного краю і України.

Висловлюють щиру вдячність й автору книги - п. Ніні Горик, за велику плідну працю. Нехай Господь дарує здоров'я, натхнення і своє благословення!

Довідково:

Іван Васильович Омелянюк - Почесний громадянин міста Ковеля. Звання присвоєно рішенням сесії міської ради №25/2 від 26 червня 2012 року.

Іван Омелянюк народився 3 липня 1942 року в селі Підсинівка Старовижівського району. Нині мешкає у Києві, очолює Науково-виробниче підприємство "Квант-Ефір", першу компанію в Україні, яка почала розробку та виробництво сучасного телевізійного радіомовного передавального обладнання. Але його серце тут на рідній Волині, де він народився і виріс.

У 2008 році Іван Омелянюк створив благодійний фонд "Майбутня Волинь - Україна". Понад 200 учнів стали його стипендіатами. За кошти фонду споруджено у Ковелі меморіальну стелу «Хрест пам’яті жертвам більшовицького терору». Матеріальну допомогу отримують кращі спортсмени Ковеля, спортсмени-інваліди, спортивні школи та організації. Значна частина коштів спрямовується на лікування та реабілітацію важкохворих ковельчан. Благодійний фонд «Майбутнє Волині» підтримує ковельську філію «Союзу Українок», літературознавців рідного краю.

Про Івана Васильовича найкраще говорять його вчинки. Багато волинян відчувають підтримку цієї прекрасної людини, яка досягла вагомих успіхів у житті і знаходить час і можливість допомагати іншим, тим, хто цього потребує. 


За інформацією благодійного фонду "Майбутня Волинь - Україна"

Читайте також:

15 червня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти