Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі пам’ятка архітектури отримає нове життя

У Ковелі пам’ятка архітектури отримає нове життя

У Ковелі тривають підготовчі роботи щодо переміщення комунального закладу «Ковельський історичний музей» з будівлі, що в міському парку (вул. Олени Пчілки, 11), у приміщення, де колись знаходився міський відділ РАЦСу (вул. Степана Бандери, 18).

Наприкінці минулого року обранці громади дали на це згоду, адже давно назріла потреба у збільшенні площ культурного закладу та його модернізації.
Як уже повідомлялось, нині музей знаходиться в аварійному приміщенні. Крім того, там немає санвузла. Для його облаштування необхідно здійснити добудову. Існуюча площа є уже недостатньою і для розміщення експозиційних матеріалів.

Разом з тим, місто не використовує пам’ятку архітектури місцевого значення, де довгі роки знаходився міський РАЦС. Ця споруда майже вдвічі більша нинішнього музею. Аби її привести до ладу теж необхідні значні кошти.

На сьогодні місто не має такого фінансового ресурсу, аби дві будівлі капітально відремонтувати. При тому, важливо, що поки буде готуватись нове приміщення для музею, його експонати будуть і надалі доступними для відвідувачів.

Тож подальшим кроком для реалізації запланованого стало нещодавнє рішення депутатів, прийняте на березневій сесії, щодо виділення 150 тисяч гривень на виготовлення проєктно-кошторисної документації для здійснення ремонтних робіт пам’ятки архітектури на вул.Степана Бандери, 18.
Проєктанти будуть тісно співпрацювати з колективом музею, вивчатимуть їх пропозиції та побажання щодо розміщення та площ майбутніх кімнат, погоджуватимуть усі архітектурні напрацювання.

У подальшому тут можливе створення культурного комплексу міста. Адже біля приміщення є достатньо велика територія, неподалік — дитяча художня школа, яка теж знаходиться в будівлі, що є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Читайте також:

31 березня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти