Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Звернення міського голови до ковельчан

Звернення міського голови до ковельчан

Дорогі ковельчани!
 
За останні місяці, а особливо тижні, слово коронавірус стало найбільш вживаним для усіх нас. Ми постійно стежимо за новинами, статистика лякає і насторожує.
 
Недуга COVID 19, на жаль,  перетнула український кордон. І нині головне завдання - не дати  шансу їй розповсюдитись. Але разом з тим, ми маємо  бути готовими до різного розвитку подій.
 
Хочу Вас запевнити, що міська влада докладає усіх зусиль, аби допомогти  нашим медзакладам. Ми постійно на зв’язку з лікарями. З міського бюджету додатково спрямовано понад  мільйон гривень на придбання ще одного апарата штучної вентиляції легень, дезінфікуючих та захисних засобів.
 
Я особисто веду перемовини з благодійними фондами про ще кілька апаратів ШВЛ. Нині у місті таких є 12. Сподіваюсь, найближчим часом їх стане більше.
 
Я радію, що нам вдалось два роки тому купити для лікарні кисневу станцію. Це був дороговартісний проєкт, але завдяки розумінню депутатів, кошти з міської казни були виділені. Станція уже два роки поспіль допомагає рятувати життя.
 
Хочу щиро подякувати лікарям, що вони не гають жодного дня, а постійно напрацьовують алгоритм подальших дій.
 
Сьогодення вимагає від нас ще більшої згуртованості і відповідальності. Карантин запроваджений, щоб зменшити кількість контактів та не допустити збільшення заражень небезпечним недугом. Велике спасибі працівникам соціальних служб, які допомагають тим, хто потребує нашої підтримки та людям поважного віку,  аби вони зайвий раз не виходили з дому.
 
Щирі слова вдячності адресую  комунальникам, адже вони щоденно забезпечують життєдіяльність міста. Працюють у складних  умовах, бо справ у них додалось і відповідальності також. 
 
Зрозуміло, що зараз всі несуть певні фінансові втрати. Непросто підприємцям, які були змушені припинити тимчасово свою діяльність. Незважаючи, що місто теж недорахується значних сум у бюджеті, все ж міська рада  пішла на те, щоб звільнити від плати суб'єктів господарювання, які орендують приміщення комунальної власності і не працюють у зв’язку з карантином. Такі ж преференції надано підприємцю, який займається збором за місця для паркування транспортних засобів. Держава теж надала ряд пільг   платникам податків, які змушені зупинити свій бізнес.
 
Краще у цей  час кілька тижнів побути вдома, ніж підіграти вірусу.
 
Дуже прошу ковельчан, які повернулися з-за кордону, негайно самоізолюватися на 14 днів, аби не допустити інфікування своїх близьких.
 
Якщо у вас з’явились симптоми захворювання, зокрема ГРВІ чи грипу, потрібно телефонувати сімейному лікарю чи на гарячу лінію, але не треба добиратися до медичного закладу самостійно.
 
Усі ці прості речі нехай для нас стануть правилами без виключень.
 
Давайте берегти і поважати один одного, наберемось терпіння і пройдемо це випробування достойно. 
 

Читайте також:

28 березня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти