Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Міський голова Олег Кіндер зустрівся з керівником Ковельського МТМО Людмилою Івахнюк

Міський голова Олег Кіндер зустрівся з керівником Ковельського МТМО Людмилою Івахнюк

Міський голова Олег Кіндер та його заступник Ігор Прокопів побували в лікарні та зустрілись з виконуючою обов’язки головного лікаря Ковельського МТМО Людмилою Івахнюк.

Йшлося про готовність медустанови до прийому хворих з підозрою на коронавірус.

Людмила Михайлівна зазначила, що на сьогодні у Ковелі таких не виявлено. Втім, у лікарні створені відповідні умови в інфекційному відділенні, де є 33 ліжка та палата інтенсивної терапії, яка оснащена апаратами штучної вентиляції легень і кисневими концентраторами.

Якщо виникне необхідність, будуть задіяні інші відділення та приміщення колишньої дитячої поліклініки на вулиці Олени Пчілки, адже всі спеціалісти повністю переходять працювати у відреконструйовану частину пологового будинку.

За словами, виконуючої обов’язки головного лікаря, Ковель централізовано отримав 400 експрес-тестів на коронавірус. Засобами індивідуального захисту лікарі теж забезпечені.

Для надання допомоги важкохворим є 12 апаратів штучної вентиляції легень. Незабаром додасться ще один. Кошти на його придбання було виділено з міського бюджету.

У випадку масового поступлення хворих з коронавірусною пневмонією їх буде не достатньо.

Тому медзаклад оголосив про збір коштів на придбання нових апаратів ШВЛ та пересувного рентгенівського діагностичного апарата для швидкого виявлення пневмоній.

Олег Кіндер повідомив, що він веде перемовини з благодійними фондами, які пообіцяли закупити апарати ШВЛ для Ковеля.
Надзвичайно важливо, що лікарня, одна з не багатьох на Волині, має кисневу станцію. Людмила Івахнюк подякувала міській владі за допомогу у її облаштуванні.

Завдяки цьому пацієнти, які підключені до апаратів штучної вентиляції легень, зможуть отримувати постійну подачу чистого кисню.
На особливому контролі сімейних лікарів ковельчани, які щойно повернулися з закордону. Їх списки мають медпрацівники, поліція, органи місцевого самоврядування.

Ведеться робота, аби приїжджі негайно самоізольовувалися на 14 днів, щоб не допустити інфікування оточуючих.

Також керівників міста цікавило питання доїзду медпрацівників до роботи. Пані Івахнюк каже, що допомагають з цим окремі підприємці, по місту особливих проблем не виникає.

Олег Олексійович запевнив, що при необхідності він посприяє у вирішенні питання.

На завершення розмови міський голова наголосив, що всі повинні працювати спільно, злагоджено та у ці складні часи підтримувати і допомагати один одному.

Читайте також:

27 березня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти