Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Сортувати відходи тепер будуть учні третьої, одинадцятої та дванадцятої шкіл Ковеля

Сортувати відходи тепер будуть учні третьої, одинадцятої та дванадцятої шкіл Ковеля

У Ковелі ще у трьох школах реалізовують освітній екологічний проєкт «Україна без сміття» - СШ №3, НВК №11, ЗЗСО №12.

Нагадаємо, що торік його впровадження розпочали міська гімназія та ЗОШ № 10 .

Основне завдання полягає в навчанні школярів правильно сортувати відходи, розподіляючи ресурсноцінні компоненти (папір, скло, метал, пластик) і органічні рештки.

Як розповідає головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич, з міського фонду охорони навколишнього природного середовища виділені кошти на оплату навчальних лекцій для школярів.

Також за гроші фонду придбано набори початківця, які складаються з трьох контейнерів, виготовлених з п’ятишарового картону з ламінованими верхніми кришками та призначені для багаторазового використання (термін дії - до 7 років).

Сортуючи сміття та здаючи на переробку, заклади зароблять кошти, які в подальшому спрямують на потреби, визначені саме школярами шляхом голосування.

Гімназія та десята школа уже заробили чотири та півтори тисячі відповідно. Але, крім цих невеликих сум, діти отримали значно більше - навчились сортувати побутові відходи та стали більш екологічно грамотними.

Новачків проєкту привітав перший заступник міського голови Михайло Гетьман. Зокрема, звертаючись до школярів СШ №3, Михайло Олександрович наголосив, важливо, аби діти дотримувались правил поведінки не лише в школі, але й коли відпочивають з батьками, гуляють на вулиці. Цьому треба вчити з перших днів життя.

Він переконаний, що незабаром цю справу буде запроваджено у дитсадках. А згодом від цього виграють і наше місто, і держава загалом.

Для учнів гості з Києва, представники громадської організації “Україна без сміття” у ці дні читають лекції.

Зокрема, Ольга Чернявська - керівник освітніх програм організації каже, що поки у нашій країні 96 відсотків відходів відвозять на полігони, і лише 2-4 - переробляється.

А своїм проєктом вони прагнуть змінити ситуацію. «Є дуже багато правил, умов. Їх треба знати для того, щоб це було не сміття, а корисна вторинна сировина, яка б перероблялась. На дітей дуже багато надії», - говорить пані Ольга.

Лектори не тільки розповідають дітям, чим загрожує планеті накопичення побутових відходів, але, й як можна розумно використати пластик, папір, скло, яку отримати з цього вигоду.

Читайте також:

27 лютого 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти