Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковельській виховній колонії провели арт-терапевтичний тренінг

У Ковельській виховній колонії провели арт-терапевтичний тренінг

Ресоціалізація неповнолітніх засуджених та повернення їх у соціум повноправними законослухняними громадянами є одним з напрямків роботи міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Шляхом проведення різноманітних заходів соціально-педагогічного, інформаційного характеру, вдається доєднатися до процесу виправлення та перевиховання підлітків в умовах відбування покарання.

Нещодавно задяки тісній співпраці міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та виховної колонії серед юнаків був проведений арт-терапевтичний тренінг “Я і моя мрія”.

Його основними напрямками були: переоцінка ціннісних орієнтацій засуджених, вміння моделювати цілі у власному житті та пошук шляхів їх досягнення, сприяння позитивному світогляду неповнолітніх. Модератором тренінгу стала активна громадська діячка, очільниця громадської організації “Зігрій душу” Анна Лисакова. Жінка має чималий досвід роботи з бійцями, ветеранами, що були учасниками бойових дій на Сході нашої країни, і вже з 2014 року успішно працює з ними, використовуючи й арт-терапевтичні техніки.

Перші хвилини навчання були трішки напруженими. Адже не кожен відразу може розкритися та бути відвертим. Проте легка музика, приємна та щира атмосфера допомогли молоді знайти необхідні точки довіри. У процесі роботи багато хлопців відверто говорили про свої переживання, а хтось відкрив у собі справжні художні здібності.

Штрих за штрихом, фарба до фарби — народжувалися на полотні юнацькі мрії та надії. І у той момент повної гармонії навіть забулося, що за дверима кімнати зовсім інше життя. Запах фарби, легке шарудіння пензлів, музика наштовхували молодь позитивно мріяти — про дім, любов, дружбу, подорожі, віру. Кожна робота наповнилася особливим змістом, адже, незважаючи на хист до малювання, хлопці зуміли передати на полотні свої емоції, клопоти та сподівання.

Час пролетів непомітно швидко. Завершився захід спільним фото з жовто-блакитним прапором, який став символом організації “Зігрій душу”, на якому розміщені різнокольорові відбитки долонь українських героїв. Цей момент для учасників тренінгу мав свою моральну цінність. Адже кожен з них у майбутньому може стати гідним громадянином своєї країни. Потрібно змінюватись і жити, аби кожна мрія здійснювалася.

Ковельський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щиро дякує Анні Лисаковій за співпрацю. Нехай і ваші неймовірні задуми стають реальними, роблячи цей світ добрішим!

Читайте також:

24 січня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти