Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі працюють над поліпшенням стану доріг

У Ковелі працюють над поліпшенням стану доріг

Топ-темою для нашого міста є стан доріг. У минулому році сезон робіт для поліпшення їх якості розпочався ще у лютому. Це стало можливим завдяки тому, що завчасно було підготовлено проєктно-кошторисну документацію. 
Найперше завершили капітальний ремонт вулиці Тимошенка, де зачин було зроблено у 2018. Дорогу там заасфальтовано, прокладено тротуари,  впорядковано узбіччя, але надважливо, що там здійснено водовідведення.
Нові шляхи — це надзвичайно дороговартісні проєкти. Зрозуміло, що  коштів на все необхідне не вистачає. Тому часто роботи на одному об’єкті проводяться у кілька етапів. Зокрема, це стосується і  вулиці Мічуріна.
Зокрема, у 2018 тут проведено водовідведення, сплановано першу чергу будівництва.  Для реконструкції  дорожнього полотна та влаштування тротуарів обрали бруківку. Цей матеріал стає все більш популярним, що цілком виправдано. Адже він має ряд переваг у порівнянні з іншими видами покриттів — довговічність, не затримує опадів, престижний вигляд. Крім цього, бруківка при будівництві доріг не вимагає використання спеціальної великогабаритної техніки. 
 
Торік здійснено будівництво першої черги  - від вулиці Театральної до прибудинкових територій  та другої — до дитсадка №3. З міського бюджету використано 1 мільйон 420 тисяч гривень. У 2020 році роботи на цьому об’єкті будуть продовжені.
 
Подібним шляхом також пішли, ведучи  капітальний ремонт вулиці Симоненка, де роботи теж було розплановано на три роки. Торік їх уже завершено.

Ця вулиця є стратегічною для другого Ковеля, адже там проходить чимало міських маршрутів. Крім того, там знаходиться два навчальних заклади — ЗЗСО №12 та ДНЗ №9. 
У Ковелі не лише прагнуть поліпшити якість доріг, але й кардинально змінюють їх вигляд. По-особливому зараз дивиться вулиця Олени Пчілки,  іншою стає  Відродження.
 
Там збудували роздільну смугу, на якій встановили освітлення, змонтували турнікети. По обидві сторони з’явився тротуар з бруківки. Також передбачено доріжку і для велосипедистів.
На сьогодні оновлено лише частину вулиці. Втім, у 2020 роботи продовжаться. 
 
Торік й інші міські шляхи зазнали позитивних змін. Зокрема, капітально відремонтували вулицю Винниченка. У 2018 було заасфальтовано відрізок від Незалежності до Грушевського, у 2019 - покриття прокладено від Грушевського до Вітовського.
 
Минулий рік додав комфорту мешканцям й іншого мікрорайону.  Йдеться про вулицю 40 років Перемоги, де заасфальтовано відрізок від НВК № 13 до Володимирської та  частину тротуару викладено бруківкою, облаштовано стоянки для транспорту. Крім цього,   тут  здійснено реконструкцію мереж водовідведення.

Цей об’єкт планують завершити в цьому році.Кошторисна вартість загалом —  6 мільйонів 790 тисяч гривень. Торік використано 4 мільйони 108 тисяч.
Приємні зміни стались і для  мешканців вулиці Дружби. У цій частині міста — приватна забудова. Помешкання зводились останніми роками і доїзду до них не було, особливо ранньою весною та восени. Тепер для тих, хто живе на цій вулиці, ця проблема залишиться в минулому. Тут здійснено виправлення профілю грейдером з підсипкою гравійно-щебеневою сумішшю. 
На значній кількості вулиць другого Ковеля теж впродовж останніх років багато зроблено для поліпшення якості доріг. Чимало шляхів були ґрунтовими з часу  забудови. Тепер на більшості з них прокладено білощебеневе покриття.

Читайте також:

10 січня 2020
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти