Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Звернення ковельських депутатів до Дубівської ОТГ щодо передачі земельної ділянки військового містечка № 25 в комунальну власність міста

Звернення ковельських депутатів до Дубівської ОТГ щодо передачі земельної ділянки військового містечка № 25 в комунальну власність міста

  Ми, депутати Ковельської міської ради, стурбовані ситуацією щодо забезпечення належних умов проживання мешканців будинків військового містечка № 25 по вул. Кутузова.

Територія,  на якій розміщені багатоквартирні житлові будинки по вул. Кутузова, 12, згідно адміністративно-територіального поділу входить до Дубівської об’єднаної територіальної громади і розміщена за межами територіальної громади  м. Ковеля.
             
У відповідності до статті 133 Конституції України систему адміністративно-територіального устрою України складають: Автономна Республіка Крим, області, райони, міста, райони в містах, селища і села.
Питання встановлення та зміни меж адміністративно-територіальних утворень регулюються главою 29 Земельного кодексу України. Межа району, села, селища, міста, району у місті встановлюються і змінюються за проектами землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальних одиниць, які розробляються з урахуванням генеральних планів населених пунктів.
                 
Включення земельних ділянок у межі району, села, селища, міста, району у місті не тягне за собою припинення права власності і права користування цими ділянками, крім земельних ділянок, визначених частиною четвертою статті 173 Земельного кодексу України, якою встановлено, що землі та земельні ділянки державної власності, включені в межі населеного пункту (крім земель, які не можуть передаватися у комунальну власність), переходять у власність територіальної громади. Рішення про встановлення меж населеного пункту та витяги з Державного земельного кадастру про межу відповідної адміністративно-територіальної одиниці та про відповідні земельні ділянки, право власності на які переходить до територіальної громади, є підставою для державної реєстрації права комунальної власності на такі земельні ділянки. Відповідно до глави 29 Земельного кодексу України рішення про встановлення і зміну меж районів і міст приймається Верховною Радою України за поданням обласних рад, а сіл, селищ, які не входять до складу відповідного району, або у разі, якщо районна рада не утворена, приймаються обласними радами за поданням відповідних сільських, селищних рад.
           
Межі адміністративно-територіальних одиниць встановлюються в порядку та відповідно до Закону України «Про землеустрій» шляхом розроблення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальних одиниць, який підлягає погодженню сільськими, селищними, міськими, районними радами, районними державними адміністраціями, за рахунок території яких планується здійснити розширення її меж.
           
Відомості про встановлення (зміну) меж адміністративно-територіальних одиниць вносяться до Держаного земельного кадастру. Відомості про встановлені (змінені) межі адміністративно-територіальних одиниць зазначаються у витязі з Державного земельного кадастру, який безоплатно видається відповідній сільській, селищній, міській, районній, обласній раді.

Відповідно до відомостей, розміщених в Публічній кадастровій карті  України, земельна ділянка загальною площею 36,3398 га, в яку входить територія під житловим фондом по вул. Кутузова, 12, перебуває в землях державної власності і по Коду КВЦПЗ відноситься до земель оборони для розміщення та постійної діяльності інших, створених відповідно до законів України, військових формувань і згідно Державного акту на право постійного користування перебуває у постійному користуванні   квартирно-експлуатаційного відділу м. Володимир-Волинський.

Статтею  117 Земельного кодексу України передбачена можливість передачі земельної ділянки державної власності у комунальну власність та здійснюється за рішеннями відповідних органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування, які здійснюють розпорядження землями державної чи комунальної власності відповідно до повноважень.
     
Зважаючи на численні заяви мешканців будинків військового містечка № 25 по вул. Кутузова, з метою створення належних умов для їх проживання, звертаємось  з проханням розглянути можливість приєднання земель Дубівської ОТГ, на яких розташовані багатоквартирні житлові будинки по вул. Кутузова, 12, до земель територіальної громади м. Ковель шляхом включення даної території в межі міста Ковеля та внесення відповідних змін до меж Дубівської об’єднаної територіальної громади.
 
 
 
 Прийнято  на шістдесят 
 першій сесії Ковельської міської ради 
 26.12.2019 року

Читайте також:

27 грудня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти