Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Координаційна рада підбила підсумки роботи щодо запобігання та протидії домашньому насильству

Координаційна рада підбила підсумки роботи щодо запобігання та протидії домашньому насильству

24 грудня відбулося засідання міської координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми під головуванням Ігоря Прокопіва, заступника міського голови.

Одним з питань порядку денного було підбиття підсумків роботи у 2019 році. Інформували керівники установ, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Заступник начальника сектору превенції Ковельського відділу поліції Юрій Єрохін повідомив, що були розроблені заходи щодо вдосконалення роботи з попередження правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством. Постраждалим особам роз’яснювались їх права, надавалась інформаційна допомога, зокрема, про соціальні послуги, якими вони можуть скористатись.

Сергій Цигульов - заступник начальника відділу організації несення служби в м. Ковель Управління патрульної поліції у Волинській області інформував, що станом на 23 грудня нинішнього року зареєстровано 592 повідомлення на лінію «102» про вчинення домашнього насильства. Їх опрацьовували представники патрульної поліції. На постійній основі інспектором зв’язків з громадськістю та за участю інших поліцейських проводяться тематичні зустрічі, бесіди з мешканцями міста, роздаються інформаційні брошури тощо.

Начальник управління освіти Віктор Бичковський зазначив, що у всіх навчальних закладах міста в учнівських колективах класними керівниками, практичними психологами, педагогами-організаторами підготовлені виховні заходи (бесіди, лекції, тренінги, семінари тощо) серед учнів міста з цієї тематики.

Виступила й Інна Третяк - директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, яка наголосила, що у 2019 році спільно із службою у справах дітей (начальник Жанна Вельма) у місті відбулося понад 70 заходів, спрямованих на запобігання та протидію домашньому насильству і насильству за ознакою статі.
 

Читайте також:

26 грудня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти