Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковельській ГО «Спарта» вчать вірити у власні сили і досягати успіху

У Ковельській ГО «Спарта» вчать вірити у власні сили і досягати успіху

У Ковелі 28 років діє громадська організація “Спарта”. Її створив і опікується нею заслужений тренер України Валерій Дружинович, об’єднавши дітей особливої долі та їхніх батьків.

До свого наставника хлопці й дівчата їздять на заняття не лише з нашого міста, але й за десятки кілометрів з інших районів області.

Валерій Павлович кожному із 36 -ти своїх учнів індивідуально підбирає вправи, розробляє програму навантажень, щоб фізична реабілітація дала максимально відчутні результати.

А завдяки успіхам на спортивних аренах України та світу про “спартанців” знають далеко за межами рідного Ковеля та Волині. Серед його учнів — призерка Паралімпійських ігор з біатлону Юлія Батенкова-Бауман, чемпіони світу з пауерліфтингу Ксенія Токар та Денис Остапук.

Учора у громадській організації побував заступник міського голови Ігор Прокопів. Він заїхав, аби передати її активістам Подяки міського голови та фінансову винагороду, які підготували до Дня людей з інвалідністю. Втім, спортсменів непросто застати на місці, адже в той час вони були в іншій частині країни, брали участь у Кубку України з пауерліфтингу, що проходив у Дніпрі. Звідти повернулись зі срібними та бронзовими медалями.

Ігор Ярославович подякував їм за наполегливість, ентузіазм, активну громадську позицію та передав нагороди Богдані Дубовик та Максиму Бондаренку.

Під час подальшої розмови Валерій Дружинович підіймав чимало питань, які потребують вирішення. Щоправда, каже, якщо раніше доводилось ходити по спонсорах, то зараз суттєво у роботі допомагає міська влада.

Ігор Ярославович пообіцяв і надалі підтримку.
- Ми дуже дорожимо такими людьми як Валерій Павлович, його роботою, умінням допомагати хлопцям і дівчатам, які мають проблеми зі здоров’ям, давати їм шанс у житті, заряджати енергією. Такі організації ми завжди підтримуємо і будемо це робити й далі.

Валерій Павлович про своїх учнів може розповідати годинами, адже знає все про своїх вихованців, турбується про них, прагне кожному по-батьківськи допомогти.

Всі вони для нього рідні. Через спорт вони почали поважати себе і заставили поважати себе інших.

Стіни його кабінету, який більше уже нагадує музейну кімнату, завішані фотографіями, що зафіксували хвилюючі моменти перемог його спортсменів на відповідальних міжнародних змаганнях, чемпіонатах України і на Паралімпійських іграх.

А яку гордість відчуває тренер, коли на спортивних міжнародних форумах на їх честь піднімається прапор України та звучить Державний Гімн.

Наполегливість і сила волі дають можливість людині досягти бажаного. А ще — віра в свої власні сили... Ну, і безперечно, допомога близьких, друзів і наставників.

У ковельській ГО “Спарта” вчать перемагати себе, обставини і не пасувати перед труднощами. 

Читайте також:

12 грудня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти