Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі вшанували пам’ять жертв голодоморів

У Ковелі вшанували пам’ять жертв голодоморів

Cьогодні у Ковелі до Дня пам’яті жертв голодоморів біля меморіальної стели «Хрест пам’яті жертвам більшовицького терору» відбувся мітинг-реквієм.

Його учасниками були представники міської та районної влади, громадських організацій, духовенства, громадськості.

Традиційно в кінці листопада ми згадуємо ціле покоління людей, яких безжально винищили. Ведучі заходу Наталія Гончар, Аліна Кубська перегорнули болючі сторінки минулого.

Мало знайдеться в історії не тільки нашої країни, а й світу, таких трагедій, як голодомор 1932 - 1933-го. За один рік загинула п’ята частина сільського населення України. Штучний голод, за різними оцінками, забрав від семи до десяти мільйонів життів українців.

Довгий час  замовчувалася правда про ті страшні роки. Завдяки  спогадам людей, архівам тепер ми дізнаємося, що в дійсності тоді відбувалося  в Україні.

Учасники мітингу  хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та запалили свічки  скорботи,  поклали квіти до підніжжя меморіальної стели.

Декан Православної церкви України Василь Мичко з духовенством відслужили поминальну панахиду.

Ведучі заходу закликали ковельчан прийти завтра, 23 листопада, у День пам’яті жертв Голодомору о 16.00 годині до меморіальної стели  та приєднатися до акції «Запали свічку» і загальнонаціональної хвилини мовчання.


Читайте також:

22 листопада 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти