Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Від інфекційних захворювань може вберегти лише вакцинація

Від інфекційних захворювань може вберегти лише вакцинація

Упродовж останніх років збільшується кількість випадків інфекційних захворювань серед населення на кір, дифтерію, поліомієліт та у сезонний період - на ГРВІ і грип.

Всі ці хвороби є надзвичайно заразними та передаються  в основному повітряно-крапельним шляхом, а також через брудні руки, їжу, воду та інше. Тому одночасно вражаються великі групи людей.

Інфекційні захворювання є небезпечними своїми наслідками для організму людини,  особливо дитини. Це і пневмонії, і енцифаліти,  ураження нервової та серцево-судинної систем.

З огляду на величезні ризики, медичні працівники міста, зокрема,  лікарі-педіатри, сімейні лікарі вкотре б'ють на сполох. Адже почастішали захворювання на дифтерію. На Волині в цьому році зафіксовано випадок поліомієліту малолітньої дитини.

Не залишається осторонь цієї проблеми освітянська спільнота, яка працює з організованими колективами дітей, де найчастіше спалахують вогнища інфекційних недуг.

На сьогодні світ не придумав іншої боротьби з інфекційними хворобами, як вакцинація. Проведений аналіз у розрізі  шкіл міста свідчить про збільшення щеплених дітей проти кору, паротиту та краснухи.

Проте викликає надзвичайну стурбованість низький відсоток вакцинації проти дифтерії (в межах 70%). А наслідки захворювання на цю недугу можуть призвести до інвалідності і , навіть, до летальних випадків.  
 
Щоб захистити себе і своїх дітей, потрібно негайно перевірити у свого сімейного лікаря наявність щеплень і у випадку їх відсутності зробити їх.
Лише вакцинація - надійний захист!    



Відділ охорони здоров’я

Читайте також:

19 листопада 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти