Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковель зустрічав учасників VIII конкурсу польської співаної поезії

Ковель зустрічав учасників VIII конкурсу польської співаної поезії

На VIII конкурс польської співаної поезії «Співаймо для Незалежної»  до Ковеля приїхали солісти та гурти з Берестечка, Любомля, Рівного, Луцька й Тернополя. Активно до нього долучилися також ковельчани – старші й молоді солісти.

Гостей привітав голова Товариства польської культури в Ковелі Анатолій Герка. На адресу польської спільноти слова вітання з нагоди свята Незалежності висловили: консул Республіки Польща в Луцьку Тереза Хрущ, голова Федерації польських організацій в Україні Емілія Хмєльова, заступник міського голови Ковеля Ігор Прокопів, Евеліна Новосад із Товариства шанувальників Волині та Полісся з Холма, а також Тадеуш Міцюла, котрий представляв Товариство пенсіонерів-поліціянтів із Любліна. На урочистостях були присутні ксьондз Ян Бурас з інтеграційного центру в с.Замлинні та отець-францисканець Олександр Лукащук із костелу Успіння Пресвятої Діви Марії в Ковелі.

Камерний оркестр «Квінта» під керівництвом Тетяни Корнєвої виконав твір «Ave Maria», арію Ісуса з опери «Jesus Christ Superstar» та джазову композицію «Boogie». Учні польської школи з Ковеля декламували патріотичні вірші. На віолончелі грала Ольга Столярчук, на піаніно – Вікторія Ващук, на баяні – Іван Данелюк, Вікторія Йоц-Холодько виконала на фортепіано «Walc» Фридерика Шопена.

Короткі майстер-класи для виконавців провела Кароліна Нєпоґодзінська – солістка з Вроцлава. Також вона заспівала кілька польських та англійських пісень, коли журі конкурсу радилося щодо присудження місць та відзнак. На гітарі та укулеле їй акомпанував Олег Пашковський, а Оксана Фінкевич – на фортепіано. Серед творів була пісня «Rebeka» з репертуару Еви Демарчик – відомої виконавиці польської співаної поезії.

Учасники конкурсу представили 28 пісень. Журі вирішило присудити І нагороду Богданові Макогону з Рівного за пісню «Z dymem pożarów», ІІ місце – також Богданові за композицію «Mamo, ty czuwałaś», ІІІ місце здобула Анна Рабчук із Ковеля за пісню «Czas nie będzie na nas czekał». Відзнаки отримали гурт «Водограй» із Берестечка за пісню «Barka», Анастасія Сахарук із Любомля за твір «Co z nami będzie» та Ольга Рудик із Ковеля за пісню «Matko moja, ty wiesz».

До складу журі конкурсу входили запрошені з Польщі Пьотр Косцінський, Ельжбєта Улєвич, Ян Хмура, Богдан Корнілюк і Станіслав Савош. Вони високо оцінили рівень виконавців концерту і конкурсу, а також подякували солістам і музикантам за зусилля, витрачені на підготовку.

Усі учасники одержали нагороди та подарунки, які профінансували Генеральне консульство РП у Луцьку, члени Товариства шанувальників Волині й Полісся з Холма та Товариства пенсіонерів-поліціянтів із Любліна. Польська школа в Ковелі отримала в подарунок від обох товариств книги: польську художню літературу, підручники та дидактичні матеріали. Також кожному учасникові вручили диплом.

Захід відбувся в межах проєкту «Для незалежності», який отримав фінансування від Сенату РП у рамках здійснення опіки над Полонією та поляками за кордоном за посередництвом фонду «Свобода і демократія».

Вєслав ПІСАРСЬКИЙ,
учитель польської мови, скерований до Ковеля організацією ORPEG

Фото: Олександр ФОМУК


Читайте також:

18 листопада 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти