Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Освітяни міста підбили підсумки роботи та визначили пріоритети на 2019-2020 навчальний рік

Освітяни міста підбили підсумки роботи та визначили пріоритети на 2019-2020 навчальний рік

Учора в Палаці учнівської молоді відбулась традиційна серпнева конференція освітян.

З початком навчального року привітав колег начальник управління освіти Віктор Бичковський: «Хочу вкотре засвідчити Вам свою повагу та відзначити роботу з питань навчання та виховання наших дітей. Мені приємно, що Ви з року в рік маєте гарні здобутки. У ковельської освіти є все необхідне для подальшого розвитку: підтримка влади і батьківської громади, мобільні до змін педагоги, мудрі, досвідчені керівники закладів».

У міських вчителів разом з їх вихованцями чимало яскравих досягнень. Зокрема, це велика кількість призових місць на обласних олімпіадах, конкурсах. Відмінні результати зовнішнього незалежного оцінювання, що в свою чергу дозволило цьогорічним випускникам стати студентами найпрестижніших вузів країни. У 2019 році 53 одинадцятикласників отримали 38 золотих та 15 срібних медалей.

Переможцями обласних олімпіад стали 43 учні, які вибороли 54 призових місця, з них - 9 перших, 20 – других та 25 — третіх.

Віктор Бичковський подякував також педагогам за хорошу підготовку до 1 вересня.

Варто зазначити, що у літню пору в освітніх закладах Ковеля активно велися ремонти, здійснено заходи з поліпшення матеріально-технічної бази шкіл і дитсадків.

За кошти міського бюджету відремонтовано санвузли в ЗОШ №1 (корпус початкових класів), ЗДО №9 , проведено тепломодернізацію ЗДО №6. Тривають роботи у СШ №3: заміна вікон та утеплення фасаду. Виготовлена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт покрівлі ЗЗСО №6 та ЗДО №11.

Завдяки субвенції на соціально-економічний розвиток територій і співфінансування з міської казни вдалося здійснити тепломодернізацію ЗОШ №№7,10,12, НВК №11, корпусу початкових класів ЗОШ №1. У серпні місто отримало на ці цілі з державного бюджету ще 1 млн 100 тис.грн. Тож роботи буде продовжено.

Завдяки благодійному фонду «Патріоти Волині» капітально відремонтовано частину фасаду Палацу учнівської молоді.

У рамках реалізації концепції «Нова українська школа» за гроші державного та міського бюджетів, а це – 2 млн 417 тис.грн., придбано телевізори, ноутбуки, багатофункціональні пристрої, ламінатори, учнівські меблі. Завезено у ЗЗСО дидактичні матеріали та меблі для першокласників.

Допомогли значною мірою і батьки, які зосередились безпосередньо на облаштуванні класних кімнат.

Сьогодні можна констатувати, що усі навчальні заклади готові до нового навчального року.
Своїм досвідом та думками щодо необхідних нововведень поділились: методист міського методичного кабінету Жанна Колеснікова, заступник директора з навчально-виховної роботи з початкової освіти закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст №12 Людмила Ляшук, вихователь-методист закладу дошкільної освіти №14 «Перлинка», лауреат премії міської ради «Успішний педагог – 2018 року» Юлія Петровська, заступник директора з навчально-виховної роботи закладу загальної середньої освіти І-ІІ ст. №6 Галина Кондратюк, директор Ковельського інклюзивно-ресурсного центру Галина Пекарчук, голова міськкому профспілки працівників освіти Ігор Сезьомін.
Крім того, на серпневій конференції вручили відзнаки успішним педагогам.
За підсумками засідання було прийняте рішення, в якому зазначені основні напрямки розвитку освітньої галузі міста.

 

Читайте також:

28 серпня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти