Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Байкери трьох країн організували мотопробіг та відвідали Ковель

Байкери трьох країн організували мотопробіг та відвідали Ковель

У суботу ковельчани зустрічали байкерів зі своїх міст-партнерів - польського та білоруського Щучинів.
Чимало мешканців прийшло на центральну площу, щоб оглянути техніку та зробити оригінальне фото. Особливо ця розвага була до вподоби дітворі.
Учасники клубу Moto Stars Szczuczyn виїхали зі свого міста, зробили зупинку в Білорусі. Тоді разом зі своїми колегами  прибули у Ковель, де до них доєднались представники  байкерського мотоклубу «Winds MC» (Вітри). 
Варто сказати, що цей  мотопробіг організовано на підтримку спільного міжнародного проекту «Транскордонні центри діалогу культур Польща–Білорусь–Україна», який Ковель реалізовує разом з цими однойменними містами з двох сусідніх країн.
 
Його впровадження передбачає  реконструкції стадіонів, у Ковелі це -  «Локомотив».
 
Цікаво, що у спільноті байкерів перебувають і мери двох Щучинів. Спочатку їх здружило хобі, а далі поєднала спільна справа.
 
Як розповів бурмістр Щучина (Польща) Артур Кучинскі, мотоциклами він захоплюється з дитинства.  А так як мер білоруського Щучина теж байкер, то й виникла ідея організувати такий спільний пробіг. І їх підтримали 12 польських мотолюбителів та 5 білоруських. 
Артур Кучинські каже, що неодмінно, коли завершать роботи з реконструкції стадіонів, то проведуть футбольний турнір між командами трьох міст у Ковелі.
 
Сергій Ложечнік, очільник білоруського Щучина повідомив, що у травні вони уже розпочинають  роботи. Звичайно, їх масштаби є значно меншими, ніж у Ковелі, тому планують справитись з ними ще у цьому році.
У Ковелі реалізацію проекту розраховано на кілька років.  У 2019 у місті планують завершити перший етап — реконструкцію підтрибунних приміщень, де і  розміститься транскордонний центр діалогу культур. 
Уже  пройдено всі процедурні моменти, проведено тендери,  отримані гроші, але затримка за  дозволом зі столиці на будівельні роботи.
 
Привітав байкерів перший заступник міського голови Михайло Гетьман. Михайло Олександрович показав їм «Локомотив». Побували гості й на діючих спортивних об’єктах – міському центрі «Спорт для всіх» та мототреку. 










Читайте також:

27 травня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти