Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельські авіамоделісти здобули перемогу на обласних змаганнях

Ковельські авіамоделісти здобули перемогу на обласних змаганнях

Майже півсотні школярів у складі 10  команд взяли участь у  відкритих обласних змаганнях учнівської молоді з авіамодельного спорту, які проходили  на стадіоні ЗОШ №7 міста Ковеля. 
Свої доробки продемонстрували представники міст  Каменя-Каширського (3 команди), Ковеля (2 команди), Володимира-Волинського, Луцька,  обласного Центру науково-технічної творчості учнівської молоді та  Старовижівського району.
 
Вперше до Ковеля завітали юні авіамоделісти з міста Києва - троє вихованців Центру творчості дітей та юнацтва Святошинського району та двоє тренерів. 
Учасників змагань привітали заступник директора Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Волинської області Іван Цимбалюк, завідувач спортивно-технічним відділом ЦНТТУМ Ірина Гудько, також з вітальними словами виступив директор ЗОШ І-ІІІ ст. №7 Валерій Кубай.
 
Представники команд виборювали нагороди у шести класах моделей:
«F-2-А» - швидкісний літак;
«F-2-В» - пілотажний літак;
«F-4-В» - копія, напівкопія літака;
«F-5-А» - радіокерована модель літака;
«F-2-D» - повітряний бій;
«метальний планер».
Турнір розпочався із запуску метальних планерів, де змагалися найменші учасники. Вихованець Ковельської міської станції юних техніків Роман Ворожко  виборов 3 місце. У перший польотний день пройшли також старти швидкісних та пілотажних  моделей та стендова оцінка копій і напівкопій літаків. Переможцями у відповідних класах моделей стали ковельчани Микита Дмитрук  (3 місце) та Юрій  Чепенюк  (2 місце).
Другого дня польотна програма була продовжена запусками у повітря радіокерованих моделей. Перемогу в цьому класі здобув вихованець станції юних техніків міста Ковеля Юрій Чепенюк. Короткочасна злива з градом перервала на деякий час запуски копій і напівкопій літаків. Проте, вона не завадила отримати срібну нагороду нашому земляку Арсену Ковальчуку.
 
Для учасників змагань була організована екскурсія містом , на якій вони із задоволенням ознайомилися з історичними пам'ятками Ковеля.
Повітряним боєм завершилися змагання в неділю. Гарна погода сприяла  «повітряним бійцям». У запеклій боротьбі срібло завоювала ковельчанка Ярослава Терещук.  
 
У підсумку вихованці Ковельської міської станції юних техніків виступили найбільш успішно і здобули перемогу в командному заліку. Друге місце посіла команда обласного Центру науково-технічної творчості учнівської молоді. До трійки призерів доєдналися представники НВК №2 – гімназія  м. Каменя-Каширського. 
 
Тетяна Невесенко, 
методист Ковельської міської 
станції юних техніків


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Читайте також:

17 травня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти