Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі виділяються додаткові кошти на медичне забезпечення учасників АТО

У Ковелі виділяються додаткові кошти на медичне забезпечення учасників АТО

З ініціативи міського голови Олега Кіндера вчора відбулась зустріч з  керівниками  громадських організацій ветеранів АТО, де йшлося про медичне забезпечення учасників бойових дій.
 
Зокрема, Олег Олексійович зазначив, що на лютневій сесії міської ради  на ці потреби було виділено 200 тисяч гривень з бюджету, але за необхідності впродовж року ця сума може збільшуватись.
Враховуючи звернення ветеранів АТО, за його дорученням були проведені спільні наради керівництва міста та МТМО, аби врегулювати усі спірні моменти, визначити можливі варіанти допомоги. 
 
Детально про видатки на лікування цієї категорії ковельчан розповів головний лікар МТМО Олег Самчук. Він повідомив, що усі, хто підписав декларацію з сімейними лікарями мають право на ряд безоплатних послуг. Це — лабораторні дослідження та УЗД. До слова, з 1 липня 2019 року  їх число суттєво збільшиться.  
 
Атовці, як і інші жителі Ковеля, можуть  скористатись  урядовою програмою  “Доступні ліки”. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів  на безоплатній основі  відпускаються медичні препарати  у разі амбулаторного лікування хворим на серцево-судинні захворювання, астму та цукровий діабет.
Держава гарантує  учасникам АТО під час перебування в лікарні  медичне забезпечення на один день у сумі - 65 гривень (харчування — 55 гривень). Зрозуміло, що цих грошей недостатньо, тому  частина коштів буде надаватись з місцевого бюджету.
 
Також  ковельчанам — учасникам АТО будуть оплачуватись оперативні втручання вартістю до 5 тисяч гривень.
 
Виділені кошти з міської казни і на зубопротезування та проведення комп’ютерної томографії.
 
Головний лікар звернув увагу, що у поліклініці працює електронна черга. На прийом до фахівця краще записуватись завчасно. Для цього можна прийти особисто та вибрати для себе зручні дату і час або зателефонувати на ресепшн і узгодити всі ці питання. Це стосується усіх пацієнтів, які користуються послугами поліклініки. 
 
Олег Самчук закликав учасників АТО якнайшвидше підписати у Ковелі декларацію з сімейними лікарями, аби отримати  всі преференції,  передбачені державою.
 
У ході зустрічі заступник міського голови Ігор Прокопів наголосив, що у всіх закладах охорони здоров’я має бути чіткий алгоритм щодо обслуговування учасників АТО. Медичний  персонал має володіти усією необхідною інформацією, аби не виникало непорозумінь. 
 
Також він попросив керівників громадських організацій розповісти  своїм  колегам про пільги, які їм гарантує держава, та ту допомогу, яку вони можуть отримати від міста. Усю необхідну інформацію для цього надасть начальник відділу охорони здоров’я Лідія Жолінська.
 
Підсумовуючи, Олег Кіндер  зауважив, що усе передбачити неможливо. У випадку, коли  учасникам АТО буде необхідне дороговартісне лікування, то кожен такий випадок буде розглядатись окремо  і по ньому прийматиметься рішення.
 
Також Олег Олексійович запросив ветеранів до подальшої співпраці і спільного вирішення  питань, які у них виникають.

Читайте також:

28 березня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти