Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі стартував освітній екологічний проект «Україна без сміття»

У Ковелі стартував освітній екологічний проект «Україна без сміття»

 Відсьогодні у Ковелі на базі міської гімназії імені Олени Пчілки і ЗОШ № 10 розпочали реалізацію освітнього екологічного проекту «Україна без сміття».
 
Основне  його завдання полягає в навчанні школярів правильно сортувати відходи, розподіляючи ресурсноцінні компоненти (папір, скло, метал, пластик) і органічні рештки.
 
Як розповідає головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич, з  міського фонду охорони навколишнього природного середовища виділені кошти на оплату навчальних лекцій для школярів.
Також за гроші фонду придбано сортувальні набори початківця, які складаються з трьох контейнерів, виготовлених з п’ятишарового картону з ламінованими верхніми кришками та призначені для багаторазового використання (термін служби до 7 років). Вартість одного набору становить 500 гривень. У  міській гімназії встановили  6 комплектів, а у ЗОШ №10 – 14.
Сортуючи сміття, та здаючи на переробку, заклади отримають кошти, які в подальшому спрямують на потреби, визначені саме школярами шляхом голосування (придбання спортивного інвентаря, розвиваючих ігор, проведення різноманітних екскурсій, походів тощо).
 
З хорошим почином колектив ЗОШ №10 привітав  міський голова Олег Кіндер. Олег Олексійович звернувся до найменших школяриків і закликав їх бути господарями у своєму місті. Він наголосив, що від кожного залежить, яким буде Ковель завтра і Україна загалом. Важливо, аби діти дотримувались правил поведінки не лише в школі, але й  коли вони відпочивають з батьками, гуляють на вулиці, треба, щоб це стало стилем їх життя.
Олег Олексійович переконаний, якщо учні побачать, що за побутові відходи можна отримати ще й кошти, це додасть їм більшого азарту і бажання займатись сортуванням сміття.
 
Сьогодні гості з Києва, представники громадської організації “Україна без сміття” читають лекції у міській гімназії та ЗОШ№10. Практично усі школярі цих навчальних закладів їх прослухають і довідаються від спеціалістів,  чим загрожує планеті накопичення побутових відходів і як можна розумно використати пластик, папір, скло, яку отримати з цього вигоду.  
 
Зокрема, лектор Катерина Хоменко каже, що  поки в Україні  96 відсотків відходів відвозять на полігони і лише 2-4  -  переробляється.
“Ми дуже раді, що у Ковелі зацікавились питанням розподілу сміття. Буду сподіватись, що після моїх лекцій діти більш відповідально будуть ставитись до сортування відходів. Дуже добре, що налагоджений процес з його  вивозом з навчальних закладів, тобто школа отримає кошти. Якщо за ці гроші зможуть закупити щоденники з переробленого матеріалу, або якісь інші речі, це буде мотивувати дітей здавати сировину і далі. Це хороша справа і хочеться, щоб вона мала продовження”, - вважає громадська активістка.
 
Після лекції своїми враженнями поділились гімназисти. Вони кажуть, що відкрили для себе багато цікавого про те, де і на що використовується сміття. На їх думку, важливо, аби люди,  які приїжджать в Ковель, бачили його чистим і охайним, щоб планета не потерпала від бездумного поводження з відходами.
А ми будемо вас і надалі інформувати,  як  впроваджується проект у цих навчальних закладах,  який від нього отримують ефект.






Читайте також:

12 березня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти