Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельчани взяли участь у святковому дійстві “Ніч, щоб сяяти”

Ковельчани взяли участь у святковому дійстві “Ніч, щоб сяяти”

У Луцьку 8 лютого відбувся справжній бал для людей з інвалідністю «Night to Shine», що перекладається “Ніч, щоб сяяти”.

Проведення такого свята – світова практика, започаткована 5 років тому. Подія охопила понад 700 міст на 6 континентах, а учасниками стали більш ніж 100 тисяч людей з інвалідністю.

Автором ідеї та спонсором «Night to Shine» є фундація Тіма Тібоу (Tim Tebow Foundation, USA). В Україні, окрім Луцька, в цей день таке дійство провели у Києві, Львові і Одесі. Головними натхненниками заходу на Волині стало подружжя Сергія та Наталії Больчуків, які свого часу створили поблизу Луцька реабілітаційний центр “Агапе”. Організатором була церква «Фіміам».

У Луцьку «Night to Shine» влаштували вперше. На незабутній вечір прибули 80 волинян, які мають проблеми зі здоров'ям. До підготовки свята долучилося близько 150 волонтерів – перукарі, візажисти, люди, які готували смаколики, були задіяні до різних справ.

Почесним гостем казкового дійства стала і громадська організація “Асоціація осіб з інвалідністю “Добродія в дії”. Наші дівчата та хлопці, а це: Сахарук Максим, Гелетуха Олег, Вакульський Олександр, Кравчук Володимир, Яренчук Ольга, Набруско Євгеній, Ринковська Катерина - всі з міста Ковеля, Шевчук Софія (с.Майдан), Білінець Тетяна (с. Білин), Листовнича Ірина (с.Черемошне), Барбарук Олександр, Паталій Борис (с.Погіньки), Лисюк Володимир, Якобчук Тарас (с.Волошки), а також два волонтери Лисюк Олена та Ринковська Світлана поринули в неочікувану казку.

Цього дня на їх чекав: святковий макіяж і зачіски, чарівні бутоньєрки, жива музика, дефіле червоною доріжкою, спалахи фотокамер, бенкет та подарунки, а також поїздка на лімузині. На заході відбулася коронація усіх королів та королев. Адже, зі слів організаторів, кожна людина в очах Бога є королем і королевою.

Панувала тепла атмосфера, отримали багато нових вражень та позитивних емоцій. Спілкування, нові знайомства та друзі, фотосесії... Це був чудодійний, духовний вечір...

“Мені дуже сподобався бал. В Україні проводиться мало заходів такого масштабу. Я думаю, що їх варто було б організовувати більше, бо люди на візках рідко відвідують такі події. Вони загалом рідко бувають у якихось кафешках чи на концертах, бо немає доступності. А тут підготували такий захід, облаштували всі необхідні умови. Люди можуть поспілкуватися, відпочити, зробити фото у різних фотозонах. Зрештою, побачити один одного. Для мене це дуже потужний захід. Я думаю, що всі були в захваті”, - ділиться враженнями королева балу Ольга.

Хочеться щиро подякувати організаторам та всім-всім волонтерам, які нас супроводжували протягом усього дня, які стали для нас друзями.
Бажаємо Вам міцного здоров'я, довголіття, невичерпної енергії, сімейного благополуччя і процвітання. Надіємось на подальшу плідну співпрацю!


Ольга Яренчук,
прес-секретар громадської організації
«АСОЦІАЦІЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ
  «ДОБРОДІЯ В ДІЇ»

 

Читайте також:

11 лютого 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти