Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі розробили нове Положення про оренду майна територіальної громади

У Ковелі розробили нове Положення про оренду майна територіальної громади

Сьогодні відбулися громадські слухання з обговорення регуляторного акта - проекту рішення міської ради “Про затвердження Положення про оренду майна територіальної громади м.Ковеля”. У них взяли участь секретар міської ради Віра Федосюк, заступник міського голови Ігор Прокопів, депутати, спеціалісти виконавчого комітету, ковельчани.

Розробником документа є відділ по управлінню майном комунальної власності. Його начальник Вікторія Васінович повідомила учасникам зібрання, що на теперішній час у Ковелі діє Положення, затверджене міською радою у 2006 році.

За цей період відбулися зміни в законодавстві, тому виникла необхідність підготувати новий регуляторний акт і привести у відповідність процедуру передачі в оренду майна комунальної власності громади міста.

Доповідач відзначила, що нова редакція Положення регулює організаційні відносини, пов'язані з передачею в оренду майна, що перебуває у комунальній власності, а також визначає: об’єкти оренди та суб’єктів орендних відносин, порядок передачі комунального майна в оренду та здійснення оцінки об’єкта оренди і укладення договору оренди, порядок розрахунку орендної плати за майно територіальної громади міста Ковеля, процедуру передачі орендованого майна в суборенду, пропорції розподілу надходжень від орендної плати за користування комунальним майном між бюджетом міста та підприємствами (установами, організаціями, закладами) – балансоутримувачами майна.

Вікторія Павлівна ознайомила з основними відмінностями розробленого Положення. Зокрема, перед прийняттям рішення про розмір орендної плати відповідно до загальнодержавної методики, визначатиметься вартість майна незалежним експертом.

Впровадження регуляторного акта забезпечить дотримання прозорого механізму передачі в оренду майна комунальної власності міста та врегулює відносини між орендодавцями та орендарями щодо господарського використання майна.

Свої міркування щодо розміру орендної плати для громадських організацій та контролю за використанням коштів, які надійшли від орендної плати, представницьким органом місцевої влади висловив депутат міської ради Ігор Пініс.


Секретар міської ради Віра Федосюк рекомендувала відділу по управлінню майном комунальної власності підготувати орієнтовні розрахунки орендної плати за користування нерухомим майном комунальної власності, в залежності виду діяльності, та подати на розгляд постійних комісій міської ради.

Учасники зібрання схвалили проект рішення “Про затвердження Положення про оренду майна територіальної громади м.Ковеля”. Далі його розглянуть депутати на засіданнях постійних комісій і сесії.


Відділ по управлінню майном комунальної власності
 

Читайте також:

08 лютого 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти