Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі - заходи до Дня пам’яті героїв Крут

У Ковелі - заходи до Дня пам’яті героїв Крут

29 січня ми вшановуємо пам'ять героїв Крут. В цей день 1918 року на залізничній станції Крути, відбувся бій. Загін київських студентів хоробро боровся з більшовицькою армією Муравйова, яка в рази перевищувала в чисельності. Українське студентство ще в ті роки стало на захист Соборної України.  Вони зупинили навалу лише на кілька дуже важливих для молодої країни днів, чимало з них заплатили за це своїми життями.
Студенти та гімназисти не були військовими, але вони були справжніми Патріотами. 
Сьогодні українці знову відстоюють свою незалежність і територіальну цілісність держави. І подвиг цих  хлопців для нас  - це урок  жертовної любові та відданості своїй рідній землі. 
 
На вшанування пам’яті перших українських «кіборгів» у навчальних закладах міста пройдуть тематичні виховні години, лекції, засідання “круглих столів”. Зокрема, у першій  школі підготували виставку учнівської творчості “Пам’ятай про Крути”. Крім того, там відбудеться засідання старостату “Героїка трагедії Крут”. 
 
У НВК №13 - загальношкільний захід “День пам’яті героїв Крут”. У НВК №11 -  лінійка “Квіти у полі, там де Крути”. А у ЗОШ №8 запланована зустріч з учасниками Євромайдану.

Читайте також:

29 січня 2019
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти