Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Звіт постійної комісії з питань планування бюджету і фінансів

Звіт постійної комісії з питань планування бюджету і фінансів

 У своїй роботі постійна комісія з питань планування, бюджету і фінансів керується законами України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про статус депутатів місцевих рад», Бюджетним Кодексом України, іншими законами та нормативними документами, Регламентом  Ковельської міської ради сьомого скликання,  Положенням про постійні комісії та рішеннями міської ради.   
Основними принципами діяльності постійної комісії є законність, гласність, толерантність та колективне обговорення питань.

За звітний період з січня по жовтень 2018 року  було проведено 11 засідань комісії, на яких розглянуто 140 питань. На розгляд сесій міської ради рекомендовано 97 проектів рішень, всі з яких ухвалені.
Головним завданням постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів є участь у бюджетному процесі міста. Комісія вносить пропозиції та розглядає проекти рішень про міський бюджет, про внесення змін до міського бюджету; аналізує звіти про виконання міського бюджету та фінансування місцевих програм; регулярно проводить моніторинг виконання міського бюджету по доходах та видатках, готує висновки з цих питань. Активно співпрацює з  фінансовим управлінням виконавчого комітету міської ради з питань внесення змін до міського бюджету, що дає можливість оперативно перерозподіляти кошти в межах призначень головних розпорядників коштів міського бюджету, зараховувати трансферти з інших бюджетів, а також з податковою інспекцією та структурними підрозділами виконавчого комітету міської ради.


Комісією розглянуто та підтримано прийняття  33 місцевих програм в різних галузях соціально-економічного розвитку міста, внесені доповнення та зміни до 25 діючих програм. 

Комісія в постійному режимі здійснює контрольну функцію за ходом та результатами виконання і фінансування міських програм. На її засіданнях протягом звітного періоду заслуховувались звіти про виконання програм у сфері освіти, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту, оборонно-правоохоронної роботи. За результатами розгляду цих звітів виконавцям надавались рекомендації щодо вдосконалення програм.
 
За період роботи комісією було розглянуті та підтримані звернення депутатів міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо збільшення коштів освітньої та медичної субвенцій.
Відповідно до чинного законодавства, Регламенту  міської ради,  на комісію покладені функції контролю. Це, передусім, контроль за виконанням відповідних рішень ради, що стосуються питань  використання розпорядниками бюджетних коштів, виділених їм за рішенням міської ради. Комісією  аналізувалися звіти на предмет ефективного використання коштів.
Комісія не стоїть осторонь від питань, які розглядаються на пленарних засіданнях ради. Члени комісії приймають активну участь в їх обговоренні, підіймають найбільш актуальні проблеми життєдіяльності міста, разом напрацьовують шляхи по їх вирішенню.

Слід відмітити активність усіх членів комісії, які вносять пропозиції з вирішення ряду існуючих проблемних питань. У своїй діяльності комісія завжди враховує і вивчає громадську думку жителів  міста, розглядає заяви та пропозиції розпорядників коштів, віднесених до її компетенції. Співпраця депутатів постійної  з питань планування, бюджету і фінансів будується на засадах рівноправності, взаємної поваги і націлена насамперед, на забезпечення зростання рівня економічного розвитку міста.
За звітний  період бюджет виконувався і понадпланові надходження спрямовувались  на найважливіші  для міста видатки.

Завдяки підтримці членів комісії у місті комунальні підприємства забезпечені необхідною технікою, заклади охорони здоров’я сучасною медичною апаратурою, проведено капітальні ремонти в бюджетних установах.
На адресу комісії  надійшло 15 звернень та листів від депутатів та мешканців міста щодо вирішення фінансових питань. Значна частина з них вирішені позитивно, на інші надано кваліфіковані  відповіді.
Загалом у звітному періоді постійна комісія з питань з питань планування, бюджету і фінансів працювала злагоджено, професійно, відповідально.
 
Володимир Бойко, голова постійної комісії   
міської ради з питань планування бюджету і фінансів                                   

Читайте також:

29 листопада 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти