Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Центр зайнятості пропонує ковельчанам понад 250 вакансій

Центр зайнятості пропонує ковельчанам понад 250 вакансій

Дефіцит фахівців на ринку праці Ковеля відчутний. Люди не поспішають легально влаштовуватись на роботу через невелику заробітну плату. Хоча працедавці кажуть, що вона економічно обґрунтована.


У Ковельському міськрайонному центрі зайнятості на обліку зі статусом безробітного перебуває майже 1000 осіб. Проте, цифра не відповідає реальній ситуації. У місті та районі проживають більше, ніж 100 тисяч населення, очевидно, що без роботи залишається значно більше людей. Велика кількість виїзджають на заробітки за кордон. Водночас у ЦЗ є понад 250 заявлених роботодавцями вакансій. Щомісячно через установу влаштовуються на постійні та тимчасові вакансії понад двохсот осіб.

Найбільше працівників потребує сфера перевезень, продажу та обслуговування, частково виробнича. У місті та районі є понад 6000 працедавців.
Серед вакансій, які можна запропонувати, є чимало цікавих та перспективних. Водіям міжнародних вантажних перевезень роботодавці згідні платити від 10000 до 15000 гривень, монтерам колії до 9000, трактористам, кваліфікованим робітникам у деревообробці та торгівельним агентам близько 8000.

Наприклад, КП “Верес” та ТОВ «Укрдорс» має понад 40 вакансій: верстатник деревообробних верстатів, опоряджувальник виробів з деревини, складальник виробів, електрогазозварник, шліфувальник, налагоджувальник, столяр, рамник, слюсар-сантехнік, підсобний робітник, тощо. Заробітна плата: від 7000 до 9000 гривень в місяць. За кошти служби зайнятості можна пройти навчання за цими спеціальностями.
Якщо ви сильні та сміливі, патріотично налаштовані, можете спробувати себе у якості патрульного поліцейського. Зі свого боку там обіцяють гідне грошове забезпечення – понад 8000 гривень.

Сьогодні рівень заробітної плати, яку пропонують роботодавці, не у всіх високий. У продавців, кухарів, барменів, офіціантів він може становити від 4000 до 6000 грн. Звичайно, таким чином важко утримати працівників.

Служба зайнятості не створює нові робочі місця, як дехто вважає. Проте, є певні програми, які фінансово заохочують до цього підприємців. Зокрема, йдеться про компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску за працевлаштування на нові робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці. Ці кошти також надаються суб’єктам малого підприємництва за працевлаштування безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності. А от за працевлаштування на нове робоче місце внутрішньо переміщеної особи роботодавець може отримати відшкодування фактичних витрат на оплату його праці протягом визначеного періоду.

Якщо у вас виникли запитання щодо працевлаштування чи підбору працівників, ви можете звернутись за консультацією у Ковельський міськрайонний центр зайнятості за адресою: м. Ковель, вул. Сагайдачного 6а, або за телефоном 71143.

І наостанок, хочеться зауважити, що тільки на рідній землі можна сподіватися на державні гарантії та соціальний захист, а значить – щасливе майбутнє. Живіть та працюйте в Україні!

Валентина Семенюк, начальник відділу взаємодії
з роботодавцями Ковельського МРЦЗ



 

Читайте також:

23 жовтня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти