Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

«Територія козацтва» у Ковелі: патріотичний дух, українська пісня і поезія, розваги і смачний куліш

«Територія козацтва» у Ковелі: патріотичний дух, українська пісня і поезія, розваги і смачний куліш

«Територія козацтва» - сімейно-розважальний захід, приурочений Дню захисника України, уже став гарною традицією у нашому місті. Як завжди, все починалося з пісні …Народний художній дитячий колектив студії естрадного співу «Нові таланти» (керівник Світлана Шиманська) відкрив «Марафон української пісні та поезії». З вуст юних та неймовірно талановитих : Кисляка Артема, Томчук Аліни, Сухія Даниїла звучали патріотичні пісні. Сила голосу та духу заворожувала та вражала слухачів. Продовжили марафон чарівні та обдаровані вихованці Ковельської міської гімназії ім.Олени Пчілки - учасники вокально-хорового гуртка «Первоцвіт» Гага Марія та Кравчик Вікторія (керівник Олена Сметюх). Дівчата збагатили його чудовими, милозвучними, професійно виконаними творами: «Україно моя», «Україна - це ми». Маленька білявка в українському віночку Костючик Софія, вихованка недільної школи Благовіщенського собору, читала вірш про Покрову — щире і ніжне звернення про захист до Богородиці. Завершили «Марафон української пісні та поезії» надзвичайно юні й артистичні Мичко Ольга (студія естрадного співу «Надія», керівник Ірина Новожилова) та Левочко Анастасія (студія естрадного співу «Зорепад», керівник Руслана Шацька). Ці милі україночки змогли заворожити силою свого голосу чимало ковельчан. У той момент здавалось, що у пісні є крила і вона здіймалася високо у голубе, чисте небо та летіла над всією Україною.  
Під супровід патріотичних пісень проходила акція «Лист солдату», що стартувала за тиждень до заходу у ковельських школах. Діти мали змогу намалювати чи написати лист захиснику, котрий боронить рідну землю від ворогів. Не стояли осторонь і батьки. Вони теж разом з малечею долучалися до благородної справи, створюючи спільні листи-обереги. За весь час проведення акції назбирався повний мішок важливої кореспонденції з різними солодощами та речами. Все це поїде на фронт до наших воїнів- оборонців. Дякуємо управлінню освіти та всім керівникам шкіл та, звичайно ж, діткам.
Продовжили свято веселі та запальні герої з мультфільму «Фіксики» - Мася та Сімка, які завітали з Агенції гарного настрою «НАРРУ». Публіка була у захваті! Танці, конкурси, розваги розворушили найсором’язливіших маленьких «нехочух». Вигадливі та енергійні фіксики зробили неймовірне шоу. Хтось навчився новим рухам, хтось знайшов нового друга, а хтось зумів пролізти крізь величезний імпровізований тунель. Попрощались казкові герої з дітками, запустивши у повітря тисячі мильних кольорових бульбашок. Сміх та радість дітей зробили цей день ще більш сонячним!
Проте попереду було ще чимало цікавих розваг. Сформувавши п’ять дитячих команд, розпочалося основне дійство свята - спортивно-розважальний квест, який допоміг створити Центр НПВ «Волинська Січ» на чолі з інструктором військово-патріотичного табору «Волинська Січ» Ткачуком Дмитром. Вправні та мужні хлопці розгорнули ціле містечко з креативними спортивними майданчиками. Дитячі команди мали капітанів та власні назви, які постійно вигукувались, таким чином підтверджуючи свій войовничий дух. Всього було підготовлено сім етапів перешкод. Діти з запалом стрибали у мішках, долали та будували переправи, вчилися складати зброю. Батьки тим часом активно вболівали, всюди відчувалася жага до перемоги.
Цікаву та інтелектуальну «перешкоду» вигадали інспектори з ювенальної превенції сектору превенції Ковельського відділу поліції. Вікторина на козацьку тематику багатьох змусила пригадати шкільну програму з історії. Приємно, що діти багато знають про козацьку добу та її особливості.
А який же козак без козацької каші?! Конкурс, чия команда з’їсть найшвидше п’ять тарілок кулішу, був найвеселіший. Допомогли його провести представники військової частини А2042. Каша «залітала за обидві щоки» з великою швидкістю - посуд порожнів вмить. Переможців тут не було, всі гуртом «подолали» козацький куліш ! Скуштувати смачне та гаряче частування змогли всі бажаючі - мами та татусі, дідусі і бабусі. Цілі родини стали справжніми поціновувачами кулінарної майстерності військового кухаря. Його щира посмішка та добре серце зробили польову страву ще кращою!
Ковельський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, що є організатором заходу «Територія козацтва», щиро дякує партнерам: Волинському центру національно-патріотичного виховання «Волинська Січ» в особі Дружиновичів Тетяни та Сергія, військовому комісару Ковельського об'єднаного міського військового комісаріату Гладуну Сергію, командиру військової частини А2042 Осадчому Вадиму, Ковельському підрозділу Всеукраїнської спілки «Побратими України» в особі Юрія Ганджали. Окрему вдячність висловлюємо чарівній ведучій, керівнику Ковельського аматорського експериментального театру-студії "10 ряд 10 місце" Альоні Малюзі- Мельниковій, Іллі Вавринюку, Іллі Лихотопу, Арсену Вороб'ю - випускникам проекту “Погляд молоді на місто” за чудові фото та відеоматеріал, директору Палацу учнівської молоді Середюк Тетяні - за професійне озвучення свята.
Щира подяка спонсорам — Ковельській міській раді, ПрАТ “Ковельський хлібокомбінат”, Ковельському госпрозрахунковому ринку, Колодяженській об'єднаній територіальній громаді. Завдяки всім куліш вдався надзвичайно смачним, а свято - яскравим.



Міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Читайте також:

16 жовтня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти