Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Запрошуємо на виставку творчих робіт Ніни Фесенко

Запрошуємо на виставку творчих робіт Ніни Фесенко

У культурно-просвітницькому центрі діє виставка «Духовне небо благословенної Волині». Її автор - Ніна Фесенко. Жінка працює доглядачем у Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового, а у вільний від роботи час захоплюється живописом.
 
Ніна Анатоліївна - онука знаного на Волині і в Україні шевченкознавця, колекціонера «Кобзарів» Миколи Куделі. Саме від нього перейняла  любов до мистецтва, бажання лишити після себе слід — у пам'яті, в серцях інших людей.  Пані Ніна захопилась малюванням. Сьогодні у неї понад півтисячі робіт.
 
63 -  представлено у Ковелі. Особливе місце в експозиції займають портрети відомих волинян. Художниця їх написала у 2017 році і подарувала музею, в якому працює. Тут можна зустріти зображення  короля Данила Галицького, князя Костянтина Острозького, гетьмана Богдана Ружинського, поетеси  Лесі Українки,  акторки Наталії Ужвій та інших знаменитих постатей. 
 
Ще одна  захоплююча серія – це давні волинські православні храми. 16 церков, пам’яток національного значення, по одному з кожного району Волинської області. 
 
Особливу увагу привертають копії всесвітньо відомих робіт Тараса Шевченка. Вони були створені художницею до  200-річчя від дня народження Кобзаря.
 
Приваблюють квіткові натюрморти, пейзажі. Не залишать нікого байдужими автопортрет майстрині, зображення  її онуків та ангелів-охоронців кожного з них. 
 
Під час відкриття  Ніна Фесенко розповіла, що вона вперше у Ковелі, але їй надзвичайно припало до душі наше місто, люди, які тут мешкають. За її словами, її зустріли дуже гостинно, тут затишно і комфортно. 
 
Вона подякувала усім, хто завітав на вернісаж та сказала, що має ще багато планів і неодмінно якось ще приїде у Ковель, щоб показати й інші свої роботи.
 
Запрошуємо всіх оглянути експозицію талановитої волинянки. Виставка діятиме  впродовж місяця( вул. Незалежності, 89).














Читайте також:

30 серпня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти